Puupellettien tuotanto ja vienti hiipuivat

Pellettitoimitukset asiakkaille saavuttivat kuitenkin uuden ennätyksen.

Puupellettien tuotanto, vienti ja tuonti supistuivat vuonna viime vuonna, kertoo Luonnonvarakeskuksen Puupelletit-tilasto.

Kotimaisten tuottajien pellettitoimitukset asiakkaille saavuttivat kuitenkin uuden ennätyksen. Tämä selittyy viennin supistumisella ja kertyneiden varastojen purkamisella.

”Suomessa tuotettiin vuonna 2016 puupellettejä 271 000 tonnia, mikä oli 10 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tuotanto supistui jo toista vuotta peräkkäin. Suurin tuotantomäärä, 373 000 tonnia, saavutettiin vuonna 2008”, kertoo yliaktuaari Esa Ylitalo Lukesta.

Puupellettien vienti – 34 000 tonnia – väheni edellisvuodesta reilut 40 prosenttia ja oli pienin tähän mennessä tilastoitu. Myös tuonti notkahti edellisvuoteen verrattuna noin kuudenneksella 50 000 tonniin.

Tuontipelleteistä 98 prosenttia tuli Venäjältä, vienti puolestaan suuntautui pääosin Tanskaan ja Ruotsiin.

Kotimaiseen pellettituotantoon perustuvat toimitukset kasvoivat 302 000 tonniin ja olivat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin.

Puupelletit-tilasto kattaa vuositiedot puupellettien tuotannosta, ulkomaankaupasta ja kotimaiseen pellettituotantoon perustuvasta kulutuksesta. Tuotantotiedot kerätään kaikilta tunnetuilta puupellettien valmistajilta Suomessa. Puupellettien vienti- ja tuontitiedot perustuvat Tullin ulkomaankauppatilastoihin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa