Puurakentajat huolestuivat – onko hallitusohjelmassa vain ”tyhjiä lupauksia”?

Hallitusohjelmassa on muun muassa kirjaus rakennuslain korjaamisesta ja TKI-varojen kasvattamisesta.

Puutuoteteollisuus ry, Sahateollisuus ry, Pientaloteollisuus ry, Puuinfo oy ja Hirsitaloteollisuus ry patistavat hallitusta pitämään kiinni lupauksistaan. Hallitusohjelmaan on kirjattu toimia puurakentamisen edistämiseksi, muun muassa kannustinten lisäämistä ja sääntelyn vähentämistä.

Toistaiseksi toimia on nähty vähän. Teollisuudessa onkin huolestuttu siitä, tullaanko hallitusohjelman kirjauksia edistämään vai onko kyseessä ”tyhjät lupaukset ilman toimeenpanoa”, järjestöt toteavat.

Hallitusohjelmaan on muun muassa kirjattu keväällä hyväksytyn rakennuslain korjaaminen. Tämän aikataulusta ei saa lipsua, vastaava lainsäädäntö on jo voimassa muissa Pohjoismaissa, järjestöt muistuttavat.

Hallitus on myös sitoutunut kasvattamaan TKI-rahoitusta. Siitä osa olisi tärkeä korvamerkitä puurakentamisen edistämiseen. Puurakentamista voisi kasvattaa myös pientalojen rakentamista lisäämällä, näistä kun 90 prosenttia on puu- tai hirsirakenteisia. Rakentamista on kuitenkin hillinnyt tonttipula kasvualueilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat