Puutuoteteollisuus: Julkiset puurakennushankeet suunnittelupöydältä toteutukseen

Järjestö on huolissaan julkisen rakentamisen alamäestä.

Suunnittelupöydillä olevat julkiset rakennushankkeet on vietävä toteutukseen, Puutuoteteollisuus ry vaatii. Järjestö on huolissaan julkisen rakentamisen alamäestä laskusuhdeanteesta, sillä julkisen rakentamisen määrä on laskenut voimakkaasti.

Aikaisemmissa kriiseissä markkinaa on tasapainotettu lisäämällä julkista rakentamista, mutta nyt volyymit ovat laskussa. Puutuoteteollisuus esittääkin julkisen rakentamisen vahvaa huomioon ottamista hallituksen budjettineuvotteluissa.

Kerrostaloaloitusten arvioidaan vähenevän 59 prosenttia ja pientalojen 43 prosenttia. Puurakentaminen on kuitenkin puolustanut markkinaosuuttaan: aloitusprosentti on 4,5 prosenttia, mikä vastaa viime vuosien markkinaosuutta.

Hoivarakennuksissa iso muutos

Hoivarakennuksissa puurakentamisen osuus on noussut yli 30 prosentin. Muutos on merkittävä, sillä aiempina vuosina on oltu noin 10 prosentin hujakoilla. Kokoontumisrakennuksissa lähestytään 30 prosentin rajaa.

Niinpä sekä hoiva- että kokoontumisrakennuksissa ollaan jo lähellä ympäristöministeriön asettamia julkisen puurakentamisen tavoitteita. Sen sijaan opetusrakennuksissa uusia puuhankkeita pitäisi saada nopeasti käyntiin, järjestö muistuttaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa