Riistakeskus laati kartat valkohäntäpeurojen riskialueista, mukana tieosuuksia ja peltoja

Valkohäntäpeurat aiheuttavat suuriman osan lounaisen Suomen riistaeläinonnettomuuksista.

Tulevalla metsästyskaudella on tarkoitus pienentää valkohäntäpeurakantaa tihentymäalueilla etenkin runsaan peurakolarimäärän vähentämiseksi. Valkohäntäpeurat aiheuttavat suurimman osan lounaisen Suomen riistaeläinonnettomuuksista ja maatalousvahingoista.

Suurin osa peurakolareista sattuu loka-marraskuussa, joten metsästys teiden läheisyydessä on hyvä aloittaa heti syyskuussa. Kaikki syyskuussa ammutut peurat vähentävät kolaririskiä myöhemmin, Suomen riistakeskuksesta muistutetaan.

Ristakeskus on laatinut karttoja metsästyksen kohdentamiseksi. Karttoja on tehty viidelle riistakeskusalueelle (Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Etelä-Häme ja Pohjois-Häme).

Peurakolarit-karttoihin on merkitty tieosuudet, joilla on sattunut valkohäntäpeurakolareita vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana. Erityiset riskipellot -karttoihin on laskettu hirvieläinvahingoille erityisen alttiiden kasvulohkojen yhteispinta-alat. Riskipellot-karttoihin on laskettu hirvieläinvahingoille alttiiden kasvulohkojen yhteispinta-alat.

Kartat löytyvät Riistakeskuksen verkkosivuilta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut