SKAL ja Metsäteollisuus budjettiriiheen: Vähäliikenteiset tiet pidettävä kunnossa

Järjestöjen mukaan väyliin suunnitellut investoinnit kattavat hädin tuskin tiestöön kertyneen korjausvelan.

Maanteiden kuljetusalan etujärjestö SKAL ja Metsäteollisuus ry peräänkuuluttavat vähäliikenteisten teiden huomioimista myös hallituksen huomenna alkavassa budjettiriihessä Yksityisteille ja metsäteille kohdistuvia avustuksia ollaan tiettävästi leikkaamassa.

”Vähäliikenteinen ei tarkoita vähäpätöisempää. Yksityisteiltä lähtee päivittäin jopa 4000 puu- ja sivuvirtakuljetusta. Leikkaukset yksityisteiden ja metsäteiden avustuksiin heikentävät edellytyksiä pitkäjänteisesti hoitaa metsätaloudelle ratkaisevan tärkeää tieverkkoa”, toteaa Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki.

Hallitusohjelma sisältää neljän miljardin euron investointipaketin, josta kolme miljardia olisi tarkoitus kohdistaa väyliin. Järjestöt muistuttavat, että ostovoimakorjattu tiestön korjausvelka on jo 2,4 miljardia euroa.

”Teihin on panostettava tällä hallituskaudella etupainotteisesti ja on syytä odottaa, että panostukset näkyvät ensi vuoden budjettiesityksessä. Myös Liikenne 12 -suunnitelmaa päivittäessä on huomioitava elinkeinoelämälle tärkeät vähäliikenteiset tiet”, kannanotossa esitetään.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa