Metsänomistajatutkimus: Sähköisten palveluiden käyttö yhä vähäistä

Poikkeuksena on Metsään.fi-palvelu, jota liki puolet metsänomistajista on käyttänyt.

Metsänomistajat ovat toistaiseksi ottaneet metsäalan uusia sähköisiä asiointipalveluita vain vähäisessä määrin käyttöönsä, Suomalainen metsänomistaja 2020 -tutkimuksesta selviää. Esimerkiksi monet metsäyhtiöiden ja metsänhoitoyhdistyksen asiointipalveluista tunnetaan nimeltä, mutta niiden käyttö on vielä vähäistä.

”Poikkeus on Suomen metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu, jota lähes puolet metsänomistajista oli käyttänyt. Se näyttää toimivan myös kanavana muiden sähköisten palveluiden käyttöön”, kertoo tutkija Harri Hänninen Luonnonvarakeskuksesta.

Sen sijaan metsäyhtiöiden ja muiden toimijoiden sähköisten palvelujen käyttö on vähäisempää, noin 10 prosentin luokkaa. Metsänhoitoyhdistyksen verkkopalvelu oli näistä suosituin, sitä oli käyttänyt liki viidennes metsänomistajista ja toiseksi suosituinta tMetsä Groupin Metsäverkkoa 16 prosenttia. Puukauppapaikka Kuutiota oli käyttänyt 6 prosenttia.

Luonnonvarakeskuksen lisäksi hankkeessa ovat olleet mukana Helsingin yliopisto, Pellervon taloustutkimus ja Työtehoseura.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Blogit ja Kolumnit

Keskustelut