Stora Enso hankkii metsää Ruotsissa

Bergvik Skogin metsistä suuri osa siirtyy Stora Enson omistukseen.

Ruotsalaisen suurmetsänomistaja Bergvik Skogin muutokset jatkuvat. Viime kuussa kerrottiin yhtiön Latvian metsien myynnistä. Nyt jaetaan yhtiön Ruotsin metsien omistusta.

Yhtiöllä on Ruotsissa metsää yhteensä 2,3 miljoonaan hehtaaria. Näistä suurin osa (83 prosenttia) on tytäryhtiö Bergvik Västin omistuksessa. Nyt Stora Enso, joka omistaa liki puolet emoyhtiö Bergvik Skogista, muuttaa osuutensa yhtiöstä suoraan metsien omistukseen. Sopimuksen mukaan Stora Ensolle siirtyy metsää liki 1,4 miljoonaa hehtaaria. Liiketoimen kokonaisarvo Stora Enson taseessa on noin miljardi euroa.

”Tämä liiketoimi on meille luonnollinen kehityssuunta, sillä uskomme vahvasti biotalouteen ja haluamme turvata raaka-aineen kilpailukykyisen saatavuuden pitkällä aikavälillä. Suoran omistuksen kautta saamme paremman näkyvyyden puunhankintaamme Ruotsissa”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

Järjestelyssä metsät tavallaan palautuvat aikaisemmille omistajilleen. Bergvik Skog perustettiin vuonna 2004, kun Korsnäsin ja Stora Enson metsät siirrettiin sen omistukseen. BillerudKorsnäs on nyt hankkimassa Bergvik Östin maita.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat