Stora Enso kasvatti liikevaihtoa ja tuplasi tuloksensa

Yhtiö kauppaa parhaillaan neljää viidestä paperitehtaastaan.

Stora Enso onnistui vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana kasvattamaan roimasti niin liikevaihtoa kuin liiketulosta.

Yhtiön liikevaihto kasvoi 23 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 2,8 miljardiin euroon. Operatiivinen liiketulos puolestaan kipusi peräti 53 prosenttia 503 miljoonaan euroon. Näin liiketulosprosentti oli 18, kun se vuotta aikaisemmin oli 14,4.

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky ei peitellyt tyytyväisyyttä tulostiedotteessa.

”Stora Enson vuosi on alkanut erittäin vahvasti. Kannattavuutemme on ollut ennätyksellistä, ja olemme pystyneet pitämään yllä viime vuoden kasvuvauhtia erittäin epävakaassa ympäristössä”, hän iloitsi.

Luvut olisivat olleet vielä kauniimpia ilman paperinvalmistusta. Stora Enso onkin laittanut neljä viidestä paperitehtaastaan myyntiin, joukossa Anjalan paperitehdas. Jäljelle jää vain Belgian-tehdas.

”Myyntiprosessin loppuunsaattamiselle ei ole asetettu aikarajaa. Olen varma, että löydämme vastuulliset uudet omistajat, jotka voivat jatkaa liiketoimintojen kehittämistä”, Bresky toteaa.

Monen muun yhtiön tapaan Stora Enso etsii parhaillaan parasta tapaa vetäytyä Venäjältä niin, että se ei aiheuta hankaluuksia yhtiön sikäläisille työntekijöille. Taloudellinen merkitys ei ole suuri, sillä Venäjän osuus konsernin liikevaihdosta oli viime vuonna vain kolme prosenttia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa