Kuusisto Group aloittaa myrkyttömän kyllästämisen

Uudella tekniikalla painekyllästyksessä voidaan perinteisten kyllästeiden rinnalla tai niiden sijaan käyttää pellavaöljyä.

Kuusisto Group rakentaa Laitilaan uutta painekyllästystekniikkaa, jonka ansiosta painekyllästetyt laudat voidaan värjätä pellavaöljyllä tai vaihtoehtoisesti laudat voidaan kyllästää pelkästään myrkyttömällä pellavaöljyllä.

Uutta on, että painekyllästyksessä voidaan perinteisten kyllästeiden rinnalla tai niiden sijaan käyttää pellavaöljyä.

”Voimme värjätä sekä painekyllästettyä puuta että kyllästämätöntä puuta kuumalla pellavaöljyllä. Värien pysyvyys on erinomaista, koska väri tunkeutuu selvästi syvemmälle puuhun kuin maalaamalla. Lisäksi pellavaöljy tekee puun pinnasta vettähylkivää”, kertoo Kuusisto Groupin hallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto.

Pellavaöljyn ansiosta painekyllästettyä puuta voidaan värjätä monin värein, ei enää pelkästään vihertäväksi tai ruskeaksi. Lisäksi puu on pellavakäsittelyn jäljiltä kuivaa.

Pelkästään pellavaöljyllä kyllästetyt laudat eivät kestä lahoa yhtä hyvin kuin perinteisin menetelmin painekyllästetty puu.

”Mikäli asiakkaat haluavat täysin myrkyttömän, mutta kuitenkin vettähylkivän tuotteen, voidaan käsittely tehdä myös kyllästämättömään puuhun. Tämä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi lehtikuuselle”, Kuusisto sanoo.

Uusi painekyllästyslaitos valmistuu tämän vuoden syksyllä, ja tuotanto alkaa ensi vuoden alussa.

Kuusisto Group on 124 vuotta vanha perheyhtiö. Sen liikevaihto oli viime vuonna 52 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on noin 100. Yhtiö toimii Laitilassa, Porissa, Parkanossa ja Jalasjärvellä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat