Stora Enso vahvassa kasvussa, kuitupuulla kysyntää loppuvuonnakin

Kartonki käy kaupaksi, mutta sahatavaramarkkinat ovat heikentyneet.

Stora Enson kolmas vuosineljännes oli vahva. Heinä-syyskuussa yhtiön liikevaihto kasvoi 15 prosenttia liki 3 miljardiin euroon, liiketulos 29 prosenttia 527 miljoonaan euroon ja osakekohtainen tulos neljänneksen 0,47 euroon.

”Tämä oli paras kolmannen neljänneksen liikevaihto sitten vuoden 2007. Operatiivinen liiketulos kasvoi 527 miljoonaan euroon, mikä oli paras vuosineljänneksen operatiivinen liiketulos sitten 2000-luvun alun”, yhtiön toimitusjohtaja Annica Bresky kertoo.

Hänen mukaansa näkyvissä on kuitenkin merkkejä talouden hidastumisesta, joka voi vaikuttaa ennen pitkää myös Stora Enson toimintaan.

Yhtiö ennakoi sellun kysynnän pysyvän vakaana vuoden viimeisellä neljänneksellä. Myös kuluttajapakkauskartonkien kysyntä on vakaata ja tilauskanta on vahva. Puutuotteissa perinteisten sahatavaroiden markkinoiden lasku jatkuu ensimmäisen vuosipuoliskon huipputasosta.

Puun kysynnän arvioidaan pysyvän viimeisellä neljänneksellä edellisen neljänneksen tasalla. Kuitupuun kysyntä on vahvaa, mutta tukin kysyntä vähenee sahatavaramarkkinoiden heikentyessä.

Lisää aiheesta: Stora Enso investoi Ouluun, toinen kartonkilinja käynnistyy vuonna 2025

Puukauppa Puukauppa