Stora Enson muutosneuvottelut käyntiin, myös Metsä Fibre aloittaa neuvottelut

Neuvottelut koskevat tässä vaiheessa Stora Enson kartonkitehtaita Suomessa.

Stora Enso aloittaa muutosneuvottelut pakkausdivisioonaan (Packaking Materials) kuuluvilla tehtaillaan Suomessa. Tehtaita on viisi – Oulussa, Heinolassa, Imatralla, Anjalankoskella ja Varkaudessa.

Neuvottelut liittyvät kannattavuuden parantamisohjelmaan, josta kerrottiin jo helmikuun alussa. Ohjelman tavoitteena on kasvattaa operatiivista liiketulosta 80 miljoonalla eurolla vuodessa. Tämä voi merkitä noin 1 000 työntekijän vähentämistä.

Ohjelmaan liittyvistä toimista ilmoitetaan sitä mukaan kuin suunnitelmat tarkentuvat. Nyt saatiin siis tieto yhtiön pakkausdivisioonan toimista Suomessa.

Räjähdys pysäytti Kemin

Myös Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaalla käynnistetään muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Neuvottelujen syynä on tehtaalla sattunut räjähdys, jonka aiheuttamien vaurioiden korjaus keskeyttää tuotannon joksikin aikaa. Näillä näkymin tehdas käynnistetään uudelleen kesäkuun lopulla, mutta aikataulu vielä tarkentuu.

Muutosneuvottelujen piirissä on koko Kemin tehtaan henkilöstö, noin 300 henkilöä. Yhtiön mukaan suunnitellut toimenpiteet voivat johtaa useamman työntekijän lomautukseen toistaiseksi.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa