STTK: Levottomuudet ja työrauhahäiriöt lisääntyvät

Sekä STTK että Teollisuusliitto pitävät Metsäteollisuus ry:n päätöstä irtautua työehtosopimusneuvotteluista valitettavana.

Metsäteollisuus ry:n päätös irtautua työehtosopimusten teosta ei tullut STTK:lle yllätyksenä. Järjestö pitää ratkaisua kuitenkin valitettavana.

”Työnantajapuolen selkeä tavoite viime vuosina on ollut romuttaa sopimusyhteiskunnan periaatteita, keskinäistä luottamusta ja sopimusjärjestelmää. Tämän päivän ilmoitus on sille konkreettinen jatkumo”, järjestön puheenjohtaja Antti Palola toteaa.

STTK:n mukaan yönantajat tavoittelevat entistä tiukempaa sanelua työehtojen osalta ja haluavat näin heikentää työntekijöiden kollektiivista suojaa.

”Tämä johtaa entistä suurempaan epävarmuuteen työmarkkinoilla. Levottomuudet ja työrauhahäiriöt lisääntyvät”, Palola ennustaa.

Hänen mukaansa ratkaisu vähentää myös työntekijöiden halukkuutta kehittää paikallista sopimista.

Teollisuusliitto: Todella ikävää

Myös Teollisuusliitto pitää Metsäteollisuus ry:n ratkaisua valitettavana.

”On todella ikävää, että Metsäteollisuus lähtee nyt tielle, joka murentaa suomalaista työmarkkinajärjestelmää. Tämä hyvin toimiva järjestelmä on tuonut ja tuo runsaasti vakautta ja ennustettavuutta työmarkkinoillemme”, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

Aalto katsoo, että Metsäteollisuus yrittää ratkaisullaan kaataa suomalaisen työmarkkinajärjestelmän. Toisaalta liitossa uskotaan, että Metsäteollisuuden päätös antaa liitolle hyvän mahdollisuuden parantaa järjestäytymisastetta alan työpaikoilla.

”Järjestäytymisen merkitys tulee esiin entistäkin konkreettisemmin. Ja sen voin vakuuttaa, että emme me jätä jäseniämme yksin näissä väännöissä. Päinvastoin, huolehdimme entistäkin paremmin heidän eduistaan”, Aalto toteaa.

Paperiliitto puolestaan ilmoitti, että se neuvottelee jäsentensä työehdot jatkossakin. Paperiliiton hallitus kokoontuu mahdollisimman pian käymään läpi Metsäteollisuuden ratkaisua ja sen vaikutuksia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa