Suojavyöhykkeet ja säästöpuut tutuksi – Metsäkeskus kannustaa metsälenkeillä luonnonhoitoon

Parin tunnin lenkkien lisäksi metsänomistajia perehdytetään luonnonhoitoon webinaarien ja sähköisen oppimisympäristön avulla.

Valtakunnallisessa Monimetsä-hankkeessa on kehitetty toimintamalleja, joilla edistetään metsänhoitosuositusten luonnonhoitokeinojen käyttöönottoa. Tänä syksynä malleja päästään kokeilemaan käytännössä, kun metsäammattilaiset perehdyttävät metsänomistajia luonnonhoidon keinoihin.

Luvassa on metsänomistajille suunniteltuja metsäretkiä (Laatuloikka luontoon -lenkki), joilla esitellään kustannustehokkaita tapoja luonnon monimuotoisuuden ylläpitoon ja lisäämiseen. Esillä ovat muun muassa säästöpuut, vesiensuojelun suojavyöhykkeet, luontokohteet ja riistatiheiköt.

Suomen metsäkeskus järjestää yhteensä 14 lenkkiä eri puolilla Suomea elo-lokakuussa. Parin tunnin mittaiset lenkit toteutetaan rauhallisesti kävellen ja keskustellen, ja mukana on paikallisia metsäalan toimijoita.

Metsälenkkien lisäksi luonnonhoitoa on tarkoitus edistää muun muassa webinaareilla sekä rakentamalla sähköinen luonnonhoidon oppimis- ja testiympäristö.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat