Syyskuussa yli 15 000 kemerahakemusta, tukihakemukset ruuhkauttavat Metsäkeskusta

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä vuoden loppuun mennessä, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Kemeratukien hakemusten vastaanotto päättyi lokakuun alussa. Syyskuussa eli viimeisen hakukuukauden aikana hakemuksia tuli Suomen metsäkeskukseen runsaat 15 000 kappaletta, mikä on neljä kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin syyskuussa.

Eniten tukea haettiin nuoren metsän hoitoon, mutta poikkeuksellisen runsaasti haettiin tukea myös suometsänhoitoon ja terveyslannoitukseen.

Koska hakemuksia on tullut runsaasti, on hakemusten käsittely ruuhkautunut. Kaikki ajallaan saapuneet hakemukset käsitellään kuitenkin vuoden loppuun mennessä, Metsäkeskuksesta luvataan. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tällä hetkellä kemerahakemuksia on käsittelyssä noin 30 miljoonan euron arvosta.

Koska loppuvuosi keskitytään kemerahakemusten käsittelyyn, toteutusilmoitusten käsittely ja tukien maksu viivästyvät. Erityisesti ruuhkaa on taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon toteutusilmoitusten käsittelyssä.

Kemeratukijärjestelmä päättyy vuoden vaihteessa. Ensi vuonna siirrytään metsätalouden uuteen kannustejärjestelmään, metkaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito