Tarjolla vesiensuojelua ja kulotustöitä

Metsäkeskus on avannut vuoden ensimmäisen kemeran mukaisen luonnonhoitohankkeiden haun.

Suomen metsäkeskus on avannut vuoden ensimmäisen kestävän metsätalouden rahoituslain eli kemeran mukaisen luonnonhoitohankkeiden haun. Kemeratukea myönnetään esimerkiksi arvokkaiden elinympäristöjen kunnostukseen ja vesiensuojelutöihin.

Metsäkeskus etsii osaavia toimijoita, jotka voivat ottaa kokonaisvastuun luonnonhoitotöiden toimenpidesuunnittelusta ja toteuttamisesta.

Metsäluonnonhoidon hankehakuihin valitaan metsäluonnon monimuotoisuuden ja ympäristönhoidon kannalta merkittävimpiä kohteita eri puolilta Suomea.

Hankehakuja avataan vuonna 2018 kolmena eri ajankohtana. Ensimmäiseen hakuun tulee kuusi luonnonhoitohanketta, joista neljässä tehdään vesiensuojelutöitä ja kahdessa parannetaan kulotuksilla metsäluonnon monimuotoisuutta.

Luonnonhoidon hankehakua voidaan jatkaa tai hankkeita voidaan jättää toteuttamatta, jos hyväksyttäviä hakemuksia ei saada.

Metsäkeskus sopii maanomistajien kanssa luvat hoitotöille. Metsäkeskus myös valvoo hankkeen toteutusta ja tarvittaessa neuvoo luonnonhoidossa.

Nyt avautuneessa haussa hankekohtainen hakuaika kestää noin 3-4 viikkoa. Hakuun tulevat luonnonhoitohankkeet sekä lisätietoa hankehausta on Metsäkeskuksen verkkosivuilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito