Toimihenkilöiden työkiista uhkaa vientiä – satamien työnjohtajat tukilakkoihin

Pron mukaan toimihenkilöidenkin lakosta aiheutuu yrityksille tappiota.

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työkiistan sovittelu on jatkunut tänään. Toimihenkilöt ovat olleet lakossa viime viikosta alkaen ja työnseisauksen on määrä päättyä huomenna. Työntekijöitä edustava ammattiliitto Pro on ilmoittanut, että torstaina alkaa taas uusi viikon mittainen lakko, ellei sopua synny.

Pron mukaan toimihenkilöiden lakko puree.

”Toimihenkilöiden työt ovat niin vaativia, että niiden teettäminen muilla henkilöillä tuottaa enimmäkseen vain sutta ja sekundaa. Huonosti tai väärin hoidetut asiantuntijatehtävät aiheuttavat taloudellisia tappioita niin työnantajalle kuin palkanmaksun kautta työntekijöille ja ylemmille toimihenkilöille”, paperiteollisuuden toimihenkilöiden sopimusalavastaava Jari Uschanov Ammattiliitto Prosta toteaa.

Satamat mukaan

Lisää paineita neuvotteluihin tulee satamien työnjohtajien tukilakosta. Paperiteollisuuden merkittävimpien vientisatamien – Kotkan, Rauman ja Kemin – työnjohtajat ovat olleet tukilakossa maanantaista lähtien. Jos sopua ei synny, lakko laajenee perjantaina kaikkiin satamiin.

Silloin lakko pysäyttää paperiteollisuuden lisäksi myös kaivos- ja terästeollisuuden viennin.

”Työnjohtajat ohjaavat ahtaajien työt, jotka lastaavat ja purkavat laivat. Perjantaista eteenpäin laivat kertyvät satamiin, mutta eivät saa lasteja eikä niistä pureta lasteja”, satamien työnjohtajien sopimusalavastaava Kai Nieminen kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa