Tornator teki suojelusopimuksia – uusia Metso-alueita 65 hehtaaria

Suojeluun saatiin muun muassa korpea, lahopuuta ja pienvesien lähimetsää.

Metsätalousyhtiö Tornator suojelee metsiään. Yhtiö on sopinut kahden suojelualueen perustamisesta ely-keskusten kanssa – toisen Kaakkois-Suomeen Luumäelle ja toisen Pohjois-Pohjanmaalle Oulun liepeille. Alueiden suojelu toteutetaan Metso-ohjelman kautta.

Luumäen suojelualueen koko on 14 hehtaaria. Sen puusto on monimuotoisuudelle merkittävää kangasmetsää sekä pienvesien lähimetsää. Puuston rakenne on monipuolista – on sekä järeää että aiemmin hoitamatta jäänyttä nuorempaa metsää. Alueen merkitystä suojelukohteena lisäävät puronvarren vaihteleva kasvillisuus sekä luonnontilaisen kaltainen vesitalous. Alueesta tehtiin yksityinen suojelualue.

”Suojelupäätöksellä on erityistä merkitystä, koska Etelä-Karjalassa on suhteellisesti vähiten suojeltuja metsiä”, Tornatorin ympäristöpäällikkö Heikki Myöhänen kertoo.

Oulun suojelualue sijaitsee kolmen eri tilan alueella ja sen kokonaispinta-ala on noin 51 hehtaaria. Alue on edustava pienveden lähimetsien, korpien ja lahopuustoisten kangasmetsien muodostama kokonaisuus. Sen arvoa nostaa luonnontilaisena kiemurteleva Pikku-Martimojoki, jonka rannoilla on pääosin luonnontilaisia korpimetsiä sekä runsaasti majavatuhojen seurauksena syntyneitä pysty- ja maalahopuita.

”Edes osittain luonnontilaisena säilyneet pienvedet lähimetsineen ovat verrattain harvinaisia tässä osassa Pohjois-Pohjanmaata”, Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen ylitarkastaja Teppo Syrjälä toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat