Tornatorin selvitys: Ulkomaista työvoimaa kohdeltu hyvin

Sopimusyritykset huolehtivat velvoitteista pääosin hyvin. Kehitettävää löytyi työturvallisuudesta ja ohjeistuksesta.

Ulkomaista työvoimaa käyttävät metsäpalveluyritykset huolehtivat pääsääntöisesti hyvin työnantajavelvoitteistaan, ilmenee Tornator Oy:n teettämästä selvityksesta.

Tapio Palvelut Oy:n toteuttamassa selvityksessä tarkastettiin, miten Tornatorin sopimusyritykset noudattavat ulkomaisen työvoiman käyttöä koskevia määräyksiä.

Tarkistetuissa yrityksissä esimerkiksi ulkomaisen työntekijän työnteko-oikeus oli aina selvitetty ja dokumentoitu, työterveyshuolto järjestetty sekä terveysturvallisuus varmistettu. Työntekijöiden asuminen Suomessa on hyvin järjestetty ja työssä tarvittavien turvavarusteiden käytöstä on huolehdittu.

Kehitettävää kuitenkin löytyi muun muassa työturvallisuuslain edellyttämän toimintaohjelman ja riskikartoituksen ajantasaisuudessa, ulkomaisille työntekijöille tarkoitetuissa työohjeissa ja tilaajavastuulain edellyttämien selvitysten arkistoinnissa.

Ulkomaista työvoimaa palkkaavien yritysten on varmistettava Suomeen tulevan henkilön työnteko-oikeus ja noudatettava toiminnassaan suomalaista työlainsäädäntöä sekä voimassa olevaa, yleissitovaa työehtosopimusta.

Lisäksi tämän vuoden aikana ulkomaista työvoimaa käyttävä yritys on velvollinen varmistamaan työntekijöiden terveysturvallisuuden koronapandemian vuoksi.

”Halusimme todentaa nämä asiat, sillä ulkomaisen työvoiman käyttö metsätaloudessa on lisääntymässä voimakkaasti. Sopimusyrittäjät ovat meille tärkeä sidosryhmä, ja edellytämme kaikilta kumppaneiltamme vastuullista toimintaa”, sanoo Tornatorin toimitusjohtaja Henrik Nieminen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat