Tutkimus: Metsänomistajat valmiita tekemään harkiten yhteistyötä metson hyväksi

Riistapainotteinen metsänhoito on selkeästi kasvattanut suosiotaan.

Metsänomistajat ovat valmiita yhteistyöhön metson elinympäristöjen hoidossa, kunhan se tapahtuu vapaaehtoisuuden pohjalta. Näin kertoo tuore väitöstutkimus, jossa selvitettiin edellytyksiä hoitaa metson ja muun riistan elinympäristöjä talousmetsissä metsänhoitoyhteistyön keinoin.

Itä-Suomen yliopistossa tällä viikolla väittelevän Piia Ikosen mukaan riistapainotteinen metsänhoito on selkeästi kasvattanut suosiotaan ja hyväksyttävyyttään metsänomistajien keskuudessa. Myös metsäammattilaiset tahtoivat edistää riistapainotteisen metsänhoidon toteutusta toimissaan.

”Metsänhoitoyhteistyö onnistuisi parhaiten ja toisi optimaalisimman lopputuloksen silloin, kun se perustuisi vapaaehtoiseen osallistumiseen. Silloin sitä voitaisiin edistää samanhenkisten ja samanlaisia tavoitteita omaavien metsänomistajien ja verkostojen kautta”, Ikonen toteaa.

Tutkimuksen aineisto kerättiin kesän 2017 ja kevään 2020 välisenä aikana, ja tutkimustyö tuotti läpileikkauksen metsänomistajien riistametsänhoitoa ja yhteistyötä koskevasta valmiudesta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito