UPM:ltä hyvä alkuvuosi

Arviointia vaikeuttaa vertailu viime vuoden lakkokvartaaliin.

UPM:n liikevaihto kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 11 prosenttia 2,79 miljardiin euroon ja liikevoitto huimat 74 prosenttia 318 miljoonaan euroon.

Liikevoiton huimaa nousua selittää eniten, että viime vuoden vastaavaa aikaa painoi kiista paikallisesta sopimisesta ja Paperiliiton lakko.

Toimitusjohtaja Jussi Pesosen mukaan tulos oli paras ensimmäinen kvartaali yli 20 vuoteen.

Tämä vuosi alkoi voimakkaalla varastojen purkamisella, minkä vuoksi useimpien tuotteiden markkinatoimitukset jäivät selvästi pitkän aikavälin keskiarvoista. Matalista toimitusmääristä huolimatta tulokset pysyivät hyvinä papereissa, vanereissa ja energiassa, mutta tarra- ja erikoispapereissa on parantamisen varaa.

Sellupuoli teki tyydyttävän tuloksen ja valmistautui Uruguayn Paso de los Torosin sellutehtaan käynnistymiseen. Uruguayn uusi tehdas ei vaikuttanut kvartaalitulokseen, sillä tehdas käynnistyi huhtikuun puolivälissä.

”Lyhyen aikavälin turbulenssista huolimatta pitkän aikavälin kasvunäkymät ovat ennallaan ja houkuttelevat”, Pesonen luonnehtii näkymiä tiedotteessa.

”Monet muuttuvat kustannukset ovat jo ohittaneet huippunsa, mutta hyöty UPM:n liiketoiminnoille näkyy tuloksissa vasta myöhemmin.”

Uruguayn tehtaan lisäksi näkymiin vaikuttaa merkittävästi Olkiluoto 3 -ydinvoimalan käynnistyminen. UPM:n omistusosuus on huomattava.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa