Uudet metsävarakartat avattu vapaasti käytettäviksi

Metsävarakartat vuodesta 2009 ja kuntatulokset 1990-luvulta asti ovat avoimesti saatavilla.

Luonnonvarakeskus (Luke) on avannut uusimmat, vuoden 2017 inventointeihin perustuvat metsävarakartat ja kuntakohtaiset tilastot vapaasti katseltaviksi ja käytettäviksi.

Karttoja voi joko katsella Maanmittauslaitoksen Paikkatietoikkunassa valmiiksi väritettyinä tai ne voi ladata Luken verkkopalvelusta. Kuntakohtaiset tilastot ovat ladattavissa Luken verkkosivuilta.

Nyt avatut aineistot ovat jatkoa aiempina vuosina julkaistuille kartoille ja tilastoille. Metsävarakarttoja ja kuntatuloksia on laskettu 1990-luvulta lähtien. Kaikki lasketut kuntatulokset ovat avoimesti saatavilla ja metsävarakartat vuodesta 2009 lähtien.

Metsävarakartoista saatavia tietoja voidaan käyttää monin tavoin. Tutkimuksessa tietoja käytetään esimerkiksi lajien elinympäristön laadun arviointiin, metsien suojelun suunnitteluun ja metsätuhojen riskiarviointiin.

Elinkeinoelämän puolella tietoja voidaan käyttää esimerkiksi metsäteollisuuden puunhankinnan ja matkapuhelinverkkojen suunnittelussa. Tietoja käytetään myös metsäsuunnittelun pohjana.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito