Uusi sovellus havainnollistaa metsänhoidon vaikutukset

Virtuaalimetsän avulla metsää voi tarkastella etänä niin kävellen kuin lintuperspektiivistä.

Metsä- ja pelialan ammattilaisten kehittämän uuden sovelluksen avulla metsänomistaja, metsäpalveluyrittäjä tai kuntametsien suunnittelusta vastaava metsäasiantuntija voi tarkastella metsää eri näkökulmista, joko kävellen tai lintuperspektiivistä. Sovellus näyttää, miltä metsäsuunnitelman toimenpide-ehdotusten vaikutukset näyttävät maisemassa vuoden, viiden tai kymmenen vuoden kuluttua.

Virtuaalimetsän avulla voidaan havainnollistaa esimerkiksi metsänomistajille tai suunnittelualueen asukkaille, millaisia ehdotetut toimenpiteet ovat ja millainen jälki metsään jää.

”Virtuaalimetsän avulla metsänomistajat voivat tarkastella omia tiluksiaan vaikkapa etäyhteydellä yhdessä metsäammattilaisen kanssa, mikä tarjoaa samalla alan toimijoille kustannustehokkaan mahdollisuuden myydä omia palveluitaan”, kertoo metsätietoasiantuntija Mikko Niemi Tapiosta.

Virtuaalimetsä 2.0-hanketta johtaa Lapin ammattikorkeakoulu, jonka lisäksi mukana ovat Tapio Oy, Arbonaut Oy ja Karelia-ammattikorkeakoulu. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.

Metsälehti on osa Tapio-konsernia.

Lisätty hankkeen toimijat 9.4. klo 9.02

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat