Valkoselkätikkoja ja hippiäisiä aiempaa enemmän – Pihabongaus järjestettiin jo 15. kerran

Bongauksen runsaimmat lajit olivat talitiainen, sinitiainen ja pikkuvarpunen.

Viime viikonloppuna järjestetyssä Pihabongauksessa nähtiin enemmän muun muassa vihervarpusia, hippiäisiä ja valkoselkätikkoja kuin viime vuosina, lintujärjestö BirdLife Suomesta kerrotaan. Hippiäiset ovat selvinneet Etelä-Suomen leudosta talvesta hyvin. Valkoselkätikkojen runsaus johtuu voimakkaasta syysvaelluksesta, joka toi Venäjällä syntyneitä lintuja Suomeen. Nyt niitä havaittiin lähes joka sadannella bongauspaikalla.

Sen sijaan metsätiaisia nähtiin aiempaa vähemmän. Uhanalaiseksi luokiteltuja varttuneissa metsissä viihtyviä hömö- ja töyhtötiaisia havaittiin vähemmän kuin koskaan aikaisemmin. Töyhtötiaisia laskettiin noin 60 prosenttia vähemmän kuin reilu vuosikymmen sitten.

Pihabongauksen runsaimmat lajit olivat talitiainen, sinitiainen ja pikkuvarpunen. Esimerkiksi talitiaisia havaittiin alustavien tietojen mukaan yli 80 000 yksilöä. Yleisimmät eli useimmilla pihoilla havaitut lajit olivat puolestaan talitiainen, sinitiainen ja harakka.

Alustavat tulokset perustuvat noin 10 000 paikan havaintoihin. Kaikkiaan tämän vuoden Pihabongauksessa on toistaiseksi ilmoitettu havaintoja 106 lintulajista ja noin 370 000 lintuyksilöstä. Tapahtumassa tarkkaillaan tammikuun viimeisenä viikonloppuna tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongaus järjestettiin nyt 15. kerran.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat