Valmetin selluosaaja Kemijärven biojalostamon hallitukseen

Kemijärven Biojalostamo on tehnyt aiesopimuksen norjalaisen biojalostajan kanssa.

Valmetin energia- ja selluliiketoimintoja vuoteen 2022 johtanut Bertel Karlstedt on valittu Kemijärven Biojalostamon hallitukseen. Yhtiön on tarkoitus rakentaa tuotantolaitos Kemijärven Patokankaalle.

Karlstedtilla on 35 vuoden kokemus teollisuuden johtotehtävistä. Hän veti Valmetin energia- ja selluliiketoimintoja 2015–2022. Ennen Valmetia Karlstedt toimi Nordkalkin toimitusjohtajana, lisäksi hän on toiminut muun muassa toiminut Metso Paperin toimitusjohtajana ja Valmet-Rauman ja Metso-Paperin globaalin paperinvalmistusliiketoiminnan johtajana.

Tämä vuoden alussa Karlstedt aloitti norjalaisen Circa Groupin toimitusjohtajana. Circa valmistaa biomassasta kemikaaleja, ja yhtiö on tehnyt aiesopimuksen yhteistyöstä Kemijärven Biojalostamon kanssa.

”Suuret teolliset investointihankkeet ja rakentaminen ovat hänelle (Karlstedtille) tuttua, ja hän on myös kokenut pörssiyhtiön johtajiston jäsen. Näiden lisäksi hänellä on laaja, kansainvälinen kontaktiverkosto, josta on varmasti hyötyä rakentaessamme kumppanuuksia Kemijärven Biojalostamolle, rekrytoidessamme avainhenkilöitä ja sijoittajasuhteissa”, sanoo Harri Vatanen, Kemijärven Biojalostamon hallituksen jäsen ja osakas tiedotteessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa