Vapaan kelkkailun alueita avattu Keuruulle, Puolankaan ja Kuhmoon

Ajaminen vapaan kelkkailun alueilla vaatii uraluvan, Metsähallitus muistuttaa.

Metsähallitus on avannut vapaan kelkkailun alueita Puolangalla, Kuhmossa ja Keuruussa. Näillä alueilla saa siis ajaa moottorikelkalla myös uran ulkopuolella. Ajaminen vaatii kuitenkin uraluvan. Niitä saa Eräluvat.fi-verkkokaupasta.

”Huolella valitut, rajatut alueet ohjeistuksineen on ollut hyvä keino vapaan kelkkailun ohjailussa paikkoihin, jossa siitä ei ole haittaa luonnolle, paikallisasutukselle tai muille luonnossa liikkujille,” kertovat Metsähallituksen Metsätalous Oy:n tiimiesimiehet Ahti Juntunen ja Jussi Moilanen.

Alueet ovat talouskäytössä olevia monikäyttömetsiä.

Puolangalla Matkailukeskus Paljakan läheisyydessä Vääränsärkillä voi ajaa vapaasti noin 130 hehtaarin alueella. Alue on Suomen lumisinta, tällä hetkellä lunta on noin 40–50 senttiä.

Kuhmon itärajalla Koukkula–Kuikka-alueella kelkkailijoiden käytössä on noin 2 500 hehtaarin alue valtion monikäyttömetsässä. Alue liittyy itärajan kelkkaurastoon. Lunta on tällä hetkellä noin 60 senttiä.

”Koska olemme metsätalousalueella, on ajaminen kielletty myös alle kolmen metrin korkuisissa taimikoissa”, Jussi Moilanen sanoo.

Keuruulla Tonttumäen ympäristössä on noin 120 hehtaarin alue vapaan kelkkailun harrastajille. Siellä lumitilanne on vielä heikko, mutta tilanteen odotetaan paranevan parin viikon sisällä.

Lisää tietoa ja karttoja löytyy Metsähallituksen verkkosivuilta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset