Venäjällä investoidaan metsäteollisuuteen, uusia laitoksia kaavaillaan Arkangeliin ja Karjalaan

Arkangelin sellu- ja paperitehdasta on tarkoitus kehittää lähes kahdella miljardilla eurolla.

Arkangelin sellu- ja paperitehtaan pääomistaja Pulp Mill Holding on ilmoittanut lähes kahden miljardin euron investoinneista Venäjän tuotantolaitoksilleen. Tarkoitus on modernisoida laitosta ja rakentaa sinne muun muassa uusi kartonkikone.

Tällä hetkellä tehtaalla on kaksi kartonkikonetta, joiden kapasiteetti on reilut 600 000 tonnia. Uuden koneen kapasiteetti tulee olemaan 700 000 tonnia ja sen tuotanto tullaan suuntaamaan ulkomaanmarkkinoille. Yhtiön selluntuotanto on tarkoitus nostaa 1,7 miljoonaan tonniin vuodessa.

Projektin myötä tehtaan pääasiallisen puuntoimittajan Titan Groupin hakkuumahdollisuudet nousevat 11 miljoonaan kuutioon nykyisestä 6 miljoonasta kuutiosta.

Suunnitelmissa on myös taimitarhan rakentaminen Novodvinskiin. Alkuun tarha tuottaisi vajaat 4 miljoonaa tainta, mutta kapasiteetti voitaisiin yli kaksinkertaistaa. Tarhan taimia käytettäisiin metsänviljelyyn Arkangelin pohjoisosissa.

Parhaillaan myös toinen venäläisyhtiö, Segezha, suunnittelee selluinvestointia. Segezha kaavailee sellutehdasta Karjalaan ja rakentamisesta on tehty yhteistyösopimus Venäjän kehityspankin kanssa. Suunnitellun sellutehtaan tuotanto on 1,5 miljoonaa tonnia, investoinnin suuruus noin 2 miljardia euroa.

Hankkeista kertoi Luonnonvarakeskuksen Venäjän metsäsektoriin keskittyvä BSRforest-tietopalvelu.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa