Viron puunhinnat luisuvat jyrkästi

Asiantuntijan mukaan Viron uusimmat hinnat olisivat jo alle Suomen hintojen.

Virossa raakapuun tienvarsihinnat ovat kääntyneet laskuun, metsähallitusta vastaavan Riigimetsa Majandamise Keskuksen tilastot osoittavat.

Kuitupuun hintahuippu ajoittui tammikuulle, jolloin tienvarsihinnat olivat männyllä 73,8, kuusella 72,7 ja koivulla 87,8 euroa. Sen jälkeen on tultu alas ja uusimmat, huhtikuun hinnat ovat 72,4, 69,6 ja 82,3 euroa.

Virossa tilavuus mitataan kuoren alta, mikä hankaloittaa vertailua Suomen hintoihin. Lähin vertailukohta ovat Etelä-Suomen hankintahinnat, jotka kesäkuun alussa olivat havukuitupuussa 49-50 euroa.

Suomalaisen asiantuntijalähteen mukaan Viron hintaluisu on jyrkentynyt ja uusimmat, vielä tilastoimattomat hinnat olisivat jo alle Suomen hintojen.

Tukkipuulla hintahuippu ajoittui viime vuoden heinäkuuhun, jolloin järeän, latvasta vähintään 18-senttisen tukin tienvarsihinta oli männyllä 138,6 ja kuusella 112,8 euroa, kun tuoreimmat tilastohinnat ovat 104,8 ja 92,3 euroa.

Etelä-Suomessa tukin hankintahinnat olivat kesäkuun alussa 84,6 ja 83,9 euroa, mutta latvaläpimitta on yleensä pienempi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa