Virus lisää pehmopaperin myyntiä

Käsiä pestään nyt ahkerasti, jotta koronaviruksen leviäminen saataisiin pysäytettyä. Se voi entisestään lisätä pitkäkuituisen sellun kysyntää Kiinassa.

Epidemian puhjettua ihmiset ryhtyivät Kiinassa hamstraamaan tavaroita kaupoista. Ensimmäisenä loppuivat vessapaperi ja muut hygieniatuotteet. Danske Bankin Ruotsin metsäanalyytikko Oskar Lindström uskoo, että viruksella voi olla metsäteollisuustuotteiden markkinoilla myös pidempiaikaisia vaikutuksia, jotka ulottuvat ruotsalaisen kuitupuun kysyntään asti.

Pehmopaperin valmistuksessa tarvitaan pitkäkuituista havusellua, jota Kiina tuo muun muassa Pohjoismaista.

Havusellun tuonti Kiinaan kaksinkertaistui viime vuosikymmenellä. Kaikkein eniten lisääntyi sellun käyttö pehmopapereiden valmistuksessa. Kasvun varaa on yhä paljon, ja tietoisuus käsihygienian merkityksestä voi lisätä sitä entisestään.

”Huolimatta nopeasta kasvusta pehmopapereiden kulutus Kiinassa on edelleen melko matalalla tasolla, noin kuusi kiloa vuodessa asukasta kohti laskettuna verrattuna noin 16 kiloon asukasta kohti Länsi-Euroopassa ja 25 kiloon Pohjois-Amerikassa”, kirjoittaa Lindström Danske Bankin uutiskirjeessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa