Westas Group investoi Pihlavan sahaan kolme miljoonaa euroa

Investointi lisää puunhankintaa 120 000 kuutiometrillä. Uutta puuta aletaan ostaa jo tämän syksyn aikana Satakunnan, Pirkanmaan ja Lounais-Suomen metsänomistajilta.

Westas Group laajentaa parasta aikaa Porissa sijaitsevaa Pihlavan sahaansa. Yhtiö investoi sahaan kolme miljoonaa euroa ja nostaa vuosittaisen tuotannon 230 000 kuutiometriin.

Sahan laajentamisen on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä, jolloin kapasiteetin lisääminen voidaan aloittaa vuodenvaihteen jälkeen.

”Tuotannon nosto parantaa sahan kustannuskilpailukykyä. Vaikka metsäteollisuudessa on ollut vaikeita aikoja, vienti tuntuu vetävän hyvin”, sanoo Westas Groupin toimitusjohtaja Pekka Kopra. Noin 85 prosenttia yhtiön tuotteista viedään ulkomaille.

Investoinnin takia Westas lisää puun hankintaansa 120 000 kuutiometrillä. Uutta puuta aletaan ostaa jo tämän syksyn aikana Satakunnan, Pirkanmaan ja Lounais-Suomen metsänomistajilta. Westas suunnittelee myös perustavansa uusia hankinta-alueita Satakunnan alueelle, mutta tarkkoja alueita ei ole vielä päätetty.

Suurin osa ostopuista tulee olemaan järeitä tukkeja, jotka ovat todennäköisesti enimmikseen mäntyä. Kopran mukaan männyn lisämäärän haaliminen on helpompaa, koska kuusta ostetaan jo niin paljon. Järeiden tukkien lisäksi yhtiö aikoo ostaa myös pikkutukkeja.

METSÄLEHTI