WRI: Sellussa hintakäänteen merkkejä

Puukustannus irtaantunut sellun laskutrendistä heikon sahasuhdanteen seurauksena.

Globaalilla tasolla sellujen hinnat ovat laskeneet viime vuoden lopulta saakka, jolloin ne ylsivät ennätyskorkeiksi. Merkittävin hinnanlasku on tapahtunut lehtisellulla.

Sellujen varastotasot olivat matalalla kesän aikana ja markkinoiden tiukkenemisesta on merkkejä. Metsäteollisuuden maailmankauppaa analysoivan Wood Resources Internationalin (WRI) mukaan selluntuottajat ovat alkaneet nähdä mahdollisuuksia kääntää hintoja ylöspäin nyt kuluvalla vuosineljänneksellä.

Sellunhintojen laskusta huolimatta puukustannuksissa ei ole koettu vastaavaa laskutrendiä. Päinvastoin matala sahatavaratuotanto on tiukentanut sahahakkeen tarjontaa ja pitänyt hakkeen hinnan korkealla monilla markkinoilla.

Havuhakkeen ja havukuitupuun hinnat olivat tämän vuoden toisella neljänneksellä korkeammalla kuin vuotta aiemmin useimmilla alueilla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Havukuidun maailmanlaajuinen, 17 maata kattava hintaindeksi nousi vuoden aikana 12 prosenttia. Nousu oli merkittävintä Kanadassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Brasiliassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa