Kirja | Perusteellinen polku metsäsijoittamiseen

Hannu Liljeroos: Metsäsijoittajan kirja. Tapio Palvelut 2021. 352 sivua. Hinta n. 42 euroa.

Metsänhoitaja Hannu Liljeroos on seurannut aktiivisesti metsätilamarkkinoita jo usealla vuosikymmenellä. Metsäsijoittajan kirjan 2. uudistetussa painoksessa hän tarjoilee monipuolisen kokemuksensa viime vuoteen saakka päivitettynä lukijoiden hyödynnettäväksi.

Metsään sijoittamista on erittäin vaikea aloittaa, ellei ole perehtynyt siihen, miten metsätilojen ja puuston arvo määräytyvät. Kuten Liljeroos kirjan alkusanoissa toteaa, ”metsä on sijoituksena aivan poikkeuksellinen.”

Metsäsijoittajan kirja onkin huolellisen lukemisen arvoinen etenkin kaikille ensimmäisen metsätilansa ostoa suunnitteleville. Vaikka metsää ei hankkisi yksinomaan sijoitustarkoituksessa, on metsätilan ostajan tärkeää ymmärtää alan perusteet. Hyvästä metsätilasta voi olla järkevää maksaa kovakin hinta, huonoa ei ehkä kannata huolia mistään hinnasta. Liljeroos kertoo seikkaperäisesti, mitkä tekijät metsää mielivän on huomioitava.

Kokeneemmille metsäsijoittajille ja metsänomistajille kirja tarjoaa paketoituna tuoretta tietoa metsätilamarkkinoiden kehityksestä. Tilojen hintakehitys maakunnittain ja institutionaalisten ostajien käyttäytyminen ovat hyödyllistä tietoa metsäomaisuuden kartuttamista suunnitteleville sekä alan ammattilaisille.

Liljeroos tiivistää kirjan lopussa ohjeet metsän ostajalle kymmeneen kohtaan, mutta toteaa samalla itsekin, että ohjeet ovat aika vaativat. Metsäsijoittajan kirjan lukemisen myötä polku metsätilan hankintaan on kevyempi kulkea ja pahimmat harha-askeleet mahdollista välttää.

Tapio Palvelut on Metsälehden kustantaja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut