Akkukäyttöinen reppuruisku – hirvenkarkottajan äänetön apulainen

Ryobin akkukäyttöinen reppuruisku on paras kokeilemistamme laitteista hirvikarkotteen levittämiseen.

Ryobin 18 voltin akkukäyttöinen Oneplus-reppuruisku on kevyt ja yksinkertainen Molemmat ominaisuudet lupaavat hyvää metsäkäyttöön.

Ruisku toimii samalla periaatteella kuin käsikäyttöiset paineruiskut. Akusta virtansa saava sähkömoottori pumppaa lisäpainetta, siis ilmaa, säiliöön. Paine puristaa nesteen tankista letkun kautta suuttimien läpi.

Moottorin käyntiääni on olematon. Ruiskun hallintaan on sivulla säätönuppi, josta virran saa päälle ja tehoa säädettyä. Ruiskun käyttö ei voisi olla helpompaa.

Tyhjänä ruisku painaa vain kuutisen kiloa, joten täydelläkin 15 litran tankilla kokonaispaino pysyy kohtuullisena. Näin liikkuminen on vaivatonta hankalassakin maastossa.

Reppuruiskua kannetaan pelkästään olkahihnojen varassa – pieni miinus lantiovyön puutteesta. Käytettävyyttä parantaa olkahihnojen välinen rinnan yli kulkeva hihna, mikä estää olkahihnojen liukumisen sivulle.

Akullisella työskentelee pitkään

Tankillisen ruiskuttamiseen kului aikaa vajaa tunti. Sen aikana käytössämme ollut viiden ampeeritunnin Oneplus-akku ei osoittanut tyhjenemisen merkkejä.

Valmistajan mukaan akku riittää tuottamaan virran ruiskulle jopa viiden tunnin ajan. Kahdella akulla pärjää siis koko päivän. Yhdeksän ampeeritunnin akun kestoajaksi luvataan 11 tuntia.

Säädettävä suihkusuutin hajottaa Tricon ja veden seoksen ohueksi sumuksi. 60 sentin varrella varustetulla ruiskulla yltää helposti useampaan taimeen samoilta jalansijoilta. Ruiskulla yltää helposti 3–4-metrisen taimen latvaan.

Tricon alueruiskutuksessa Ryobin ruisku ei pärjää polttomoottoriruiskuille, mutta esimerkiksi taimikon reunaan saa sumutettua helposti viiden metrin suojakaistaleen myötätuuleen. Sellainen voi riittää pitämään hirvet poissa.

Ruisku sopisi hyvin myös glyfosaatin levittämiseen taimien ympärille esimerkiksi pahoin heinittyvillä pellonmetsitysalueilla. Booriliuoksen levittäminen sujuu jouhevammin kauemmas kantavalla ruiskulla.

Laaja valikoima akkulaitteita

Oneplus-akut ja laturit sopivat lukemattomiin Ryobin laitteisiin ruohonleikkureista akkuporakoneisiin, joten akkuja ei tarvitse ostaa kuin ensimmäiseen laitteeseen.

Reppuruiskun verollinen hinta oli verkkokaupassa noin 260 euroa ja viiden ampeeritunnin akku noin satasen.

Ryobin reppuruisku on hyvä hankinta oman metsänsä ahkeralle hoitajalle.

Ryobi 18 V Oneplus -reppuruisku

  • Virtalähde 18 V
  • Säiliön tilavuus 15 litraa
  • Virtausnopeus 36–108 litraa/minuutti
  • Varusteet: Säädettävä suihkusuutin, litteä viuhkasuutin
  • Laitteen paino 4,8 kg ilman akkua
  • Tankki täynnä, akun kanssa 21,5 kg
  • Litium-ioni akku
  • OnePlus-akut 2–9 Ah
  • 5 Ah -akun toimintaika ruiskutuksessa 5 tuntia (valmistajan ilmoitus)
  • Hinta ilman akkua ja laturia noin 260 euroa (verkkokaupan hinta)
  • 5 Ah -akku 109,90 euroa (verkkokaupan hinta)
  • Ryobi Oneplus laturi RC 18120 noin 50 euroa (verkkokaupan hinta)

Plussat ja miinukset

+ keveys
+ helppo käyttää
+ levitysteho puukohtaisessa käsittelyssä

– heppoinen liipaisin
– lantiovyön puute

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat