”Olen aina viihtynyt ulkona”

Ihan metsässä -podcastin toisessa jaksossa tapaamme ampujahiihtäjä Tero Seppälän ja kuulemme nuoren miehen ajatuksia olympiatalven alla.

Kontiolahden harjumaastot tarjoavat hiihtäjälle hyvät harjoittelumahdollisuudet, Tero Seppälä kertoo.

Nauhoitamme podcastin Tero Seppälän kanssa Kontiolahdella Lehmon maisemissa.

”Lenkkipolut menevät tästä ihan Lehmon jätin, Suomen pisimmän männyn, vierestä. Aamulla vedin pari tuntia eli parikymmentä kilometriä sauvajuoksua. Nousujen päällä on aina syke aika korkealla, sitten taas palautellaan alamäkeen. Tyypillistä hiihtäjän harjoittelua”, Seppälä kertoo.

Kontiolahdella harjoitusolosuhteet ampumahiihtoon ovat optimaaliset jyrkkiä harjumaastoja ja stadionia myöten. Harjoittelu jatkuu Lapissa lumileirillä loka-marraskuun vaihteessa.

”Treenaamme Oloksella revontulien ja kaamoksen keskellä. Joku voi ihmetellä, miten siitä voi tykätä, mutta se on ollut minulle tärkeä juttu.”

Metsäala houkutteli

Seppälä on täysipäiväisen harjoittelun ohella opiskellut metsätalousinsinööriksi. Metsäalalle päätymisestä hän kiittää Metsähallitusta ja siellä tehtyä tet-harjoittelua.

”Olin viikon verran Metsähallituksella ja ajattelin, että taidan hakea metsäalan kouluun. Olen aina viihtynyt ulkona ja luonnossa, eivätkä toimistohommat ole minua varten. Tässä asiat yhdistyvät aika hyvin.”

Podacastissa kuulemme myös Tero Seppälän ajatuksia metsänomistamisesta. Hänelle on tärkeää, että se mitä metsässä on tehty, on tehty hyvin. Hän liikkuu paljon erilaisissa metsissä ja katsoo tarkoin silmin esimerkiksi korjuujälkeä.

Metsäinnostusta Seppälä on herätellyt myös ampumakisajoukkueessa. Kansainvälisillä kisareissuilla tarkastellaan kisaseutujen metsiä ja pohditaan, mitä omien palstojen kanssa tulee tehdä.

Ihan metsässä -podcast löytyy Metsälehden verkkosivuilta osoitteesta www.metsalehti.fi tai Spotifystä nimellä ”Ihan metsässä”. Podcastia on rahoittanut Metsämiesten Säätiö.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut

Kuvat