Pikatestissä Husqvarna WL8i – työvalo kirkastaa kuutamourakan

Akuilla toimivalle Husqvarna WL8i-työvalolle löytyy helposti käyttöä. Hinta kuitenkin kirpaisee.

Koneurakointi Järvisen Timo Liimatainen kokeili Husqvarnan akkuvalaisinta kaivinkoneen huoltotöissä, veneen ajovalona sekä talvirenkaiden vaihdossa. (Kuva: Sami Karppinen)
Koneurakointi Järvisen Timo Liimatainen kokeili Husqvarnan akkuvalaisinta kaivinkoneen huoltotöissä, veneen ajovalona sekä talvirenkaiden vaihdossa. (Kuva: Sami Karppinen)

Jostain syystä syksyn hämäryys haittaa kaikkea tekemistä vuosi vuodelta pahemmin. Onneksi valaisimet ovat kehittyneet nopeasti ledien ja akkujen ansiosta.

Hiljattain Husqvarna toi markkinoille oman ratkaisunsa työmaan valaisemiseen. WL8i-työvalaisin saa virtansa akuista, jotka ovat tuttuja Husqvarnan akkusahoista. Testivalomme oli varustettu BLi30-mallin 7,5 ampeeritunnin ja 36 voltin akulla. Muutaman asteen lämpötilassa akku tarjosi valoa valaisimen täydellä teholla noin viideksi tunniksi.

Husqvarnassa on 160 led-valoa, joiden yhdistetyksi valotehoksi valmistaja ilmoittaa 8 000 lumenia. Kotikäytössä valoteho tuntuu riittävältä, mutta modernin kaivinkoneen työvalojen loisteessa Huskun hohto jää kakkoseksi.

Kokeilimme valaisinta niin kaivinkoneen huoltotyössä, kodin remontissa, renkaiden vaihdossa kuin tuulastuksessakin. Valaisin kävi myös Päijänteellä valaisemassa saarisavottaa, mutta veneen ajovaloksi siitä ei verrattain lyhyen kantaman vuoksi ollut. Kaikissa muissa tehtävissä valaisin toimii vähintään kohtuullisesti. Lisävarusteena saatava tukeva kolmijalka monipuolistaa käyttömahdollisuuksia.

Valon kulmaa voi säätää 120 astetta. Kolmijalkaan asetettuna valoa voi helposti pyörittää eri suuntiin. Valaisimen voi myös ripustaa roikkumaan koukusta.

Husqvarnan valotehoksi ilmoitetaan jopa 8 000 lumenia. (Kuva: Sami Karppinen)

Lisävarusteena on saatavilla kupu, joka hajauttaa valoa. Valaisimessa on USB-latausportti, mikä tekee akusta myös muhkean virtapankin. Tästä ominaisuudesta on hyötyä monella työmaalla, kun puhelimet ja muut älylaitteet saa ladattua päivän aikana.

Ostohaluja kuitenkin himmentää hintalappu. Valaisimen hinta ilman akkua ja laturia vaihtelee verkkokaupoissa noin 249 ja 379 euron välillä. Bli30-akusta saa pulittaa noin 300 euroa lisää.

Ostajakunnaksi valikoitunevat ammattikäyttäjät, joilta löytyy Huskun akkuja tallista jo entuudestaan. Esimerkiksi pihapuunkaatajan päivää valaisin voisi jatkaa tähän aikaan vuodesta mukavasti.

Husqvarna WL8i -työvalo

  • Yhdistetty valoteho: 8000 lm, 160 led-valoa, 3 kirkkausasetusta
  • Paino: 5,6 kg (akun kanssa)
  • Yhteensopivat Husqvarna akut: BLi10, BLi20, BLi30, BLi100, BLi200, BLi300.
  • Lisävarusteet: valoa hajauttava valaisinkupu sekä tukeva kolmijalka.
  • Hinta verkkokaupoissa: 249–379 € (ilman akkua ja laturia)

Plussat ja miinukset

+ monikäyttöisyys

+ valaisuteho

+ usb-latausportti

+ akun kesto

– paino

– hinta

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat