Sakari Tikka elää ja hengittää metsästä

Erityisasiantuntija Tikka aloittaa Metsälehden podcast-sarjan.

Sakari Tikka on aloittanut uransa metsätöissä jo ennen kouluikää. Elän ja hengitän metsästä, hän pohtii. Podcastissa tästä lisää.
Sakari Tikka on aloittanut uransa metsätöissä jo ennen kouluikää. Elän ja hengitän metsästä, hän pohtii. Podcastissa tästä lisää.

Uudessa Ihan metsässä -podcastissa tutustutaan Pohjois-Karjalan metsänhoitoyhdistyksen erityisasiantuntijaan Sakari Tikkaan. Hänen erityisalaansa ovat sukupolvenvaihdokset. Yhtä lailla Tikka on asiantunteva ja terävä metsäalan kommentoija Twitterissä.

”Sata vuotta sitten meidän metsämme olivat 1,4 miljardia mottia, nyt ne ovat 2,5 miljardia mottia, mutta tuntuu, että se metsä on väärin kasvatettu. Keskustelun polarisoituminen on käsittämätöntä. Ei ehkä, jos me olemme kasvokkain palavereissa ja neuvotteluissa, mutta Twitterissä.”

Juuri sähköinen media aiheuttaa mielipiteiden jakoa ääripäihin. Silti hän uskoo, että Suomessa on useimmiten yhteinen tavoite. Tarvitaan sekä taloutta että luonnonsuojelua. Tikka ottaa reilusti kantaa metsäosaamisen ja metsätalouden puolesta.

”Päätin, että minulla kun ei noita natsoja ole, en ole mikään johtaja tai dirikka, rehellisesti lähden tarvittaessa hyökkäykseen. Suoraan nostan asiat esiin”, hän nauraa.

Twitteriin häneltä löytyy tarvittaessa paitsi tulta ja tappuraa myös metsäasioiden faktoja, joita on hyvä kuumenevassa keskustelussa välillä tuoda esiin. Usein juuri oikeat luvut metsän kasvusta ja puumääristä ovatkin arvokkaita argumentteja some-keskusteluissa.

Tikan päätyö on metsätilojen omistajanvaihdoksia. Yleensä ne ovat sukupolvenvaihdoksia ja kauppoja, osituksia tai vaikka lahjanluontoisia kauppoja omistajien kesken. Työssä vaaditaan erittäin monenlaista osaamista vuorovaikutustaidoista lähtien.

Podcast löytyy Spotifysta nimellä ”Ihan metsässä” sekä osoitteesta metsalehti.fi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito