Keskustelut Metsänhoito 1200 – 1400 kuusentainta per ha?

Esillä 6 vastausta, 151 - 156 (kaikkiaan 156)
  • 1200 – 1400 kuusentainta per ha?

    Onko kenelläkään kokemuksia, mitä siitä seuraa, jos istuttaa 1200 – 1400 kuusentainta hehtaarille Etelä-Suomessa, OMT pohjijlle? Taimikonhoidot normaalisti, kenties EH:n väliin jättö.

  • Puuki

    Jos tehdään laikkumätästys ja kuusen pottitaimet on jalostettuja ,niin siemensyntyiset ra-koivut kasvaa samaa tahtia kuin kuuset. Vesasyntyiset pitää raivata jo varhaishoidossa, ne kasvaa muuten kuusten yli.

    arto arto

    Pari päivää raivailin kuusikkoa joka oli 4-5 metristä. Ensimmäinen raivaus oli nyt. Runkoluku jäi 1800 kpl/ha  mäkirinne kuvio, raudus oli saman mittaista leppä metrin pitempää, Pihlaja paljo Muutamassa kuusessa lumituho sen paikalle raudus koivu. muuten puhdas kuusikko jäi jäljelle.

    Tolopainen

    Mitä tuossa olisi menettänyt jos olisi raivannut 1200 tiheyteen, kun työ tehtiin jo vuosia myöhässä.

    Jätkä

    arto teki varmasti siistin kuusikon – ja kasvaa!

    sikari

    Meillä häviäsi mysky, lumi ja harvennuksista aiheutuvat lahotuhot,jos laitettaisiin istutustiheys maksimissaan näihin lukemiin. Taimen kasvattajille jotka myös antaa ohjeistusta tiheydestä metsänkasvatukseen on toki hyvä bisnes mitä enemmän niitä valtakunnassa menee. Metsäteollisuus myös tykkää halvasta kuitupuusta jota saadaan toisten selkänahasta.

    Puuki

    Tuo lahotuhojen väheneminen olisi kyllä hyvä lisä harvaan istutuksessa. Ajourat olisi valmiina luontaisen koivun peittäminä. Koivukuidulla liki sama kantohinta kuin kuusella ja uudistuskuluista n. 1100 € säästö 30 vuoden päästä.(4%-korko) . 120 m³/ha kuitupuun kantohinta…

Esillä 6 vastausta, 151 - 156 (kaikkiaan 156)