Keskustelut Tekniikka Akkuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)
 • Akkuraivaussaha

  Oliskohan noista nyt metsässä mihinkään. Pihassa olis ainakin mukavampi päästellä. Husqvarna 535 olis vajaan tonnin tarjouksessa laturilla ja akulla yhdessä kaupassa, lisäakku 400 !!. Tosin eihän noita meinaa olla missään. Vain yksi kappale tiedossa hyllyssä, muuten menisi jälkitilaukseen ainakin monissa nettikaupoissa. Ei viitsisi kukaties kuukausikaupalla odotella. Pula- ajat käsillä ilmeisesti.

 • Visakallo Visakallo

  Miten akkuraivuri pelittää pakkaskelissä? Lyheneekö akun käyttöaika?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ei ole raivurista kokemuksia, mutta sähköisestä ketjusahasta kyllä. On selvää että pakkanen hiukan vaikuttaa, mutta enpä tuota juurikaan huomannut. Kyllä akkujen kestävyys on käytöstä kiinni. Raivuri on akulle vaikeampi pala kun se kuluttaa lähes jatkuvasti. Mottorisahalla katkoja tulee väkisin enemmän, jos vähnkään puita käännellään. Akun kesto paranee huomattavasti kun se saa edes pieniä lepotaukoja, että kemiallinen purkuprosessi ehtii mukaan

  Tästä syystä ei kannata liikaa tuijottaa niihin akkujen kestävyyskokeisiin joissa saahaa kuormitetaan koko ajan. Esim. Mottorisahan kiekkosahaustestit eivät sovi akkusahalle. Niissä virta saadaan loppumaan hyvinkin luhyeen , mutta muutaman minuutin tauon jälkeen sitä taas olisi.

  Panu Panu

  Kyllä raivaussahankin kanssa noita taukoja tulee. Akkumoottorisahaa olen käyttänyt -25 pakkasella ja akkuraivaussahaa -21C:ssä. Polttomoottorivehkeistä tutut käynnistysongelmat ovat historiaa ja akun kesto lienee tosiaan vähän lyhyempi, mitään ihmeellistä eroa kestossa en ole huomannut.

  Jätkä

  Korpituvan Taneli, ?

  Ja oikein vakavalla naamalla väität noin?

  Kiekkojensahaustesti on kiekkojensahaustesti, Normaali hakkuutyössä polttomoottorisaha käy  paljon myös tyhjäkäyntiä, mutta oikein säädetty tyhjäkäynti kuluttaa varsin vähän polttoainetta.

  Puolen litran tankilla Husku kävisi ainakin koko päivän tyhjäkäyntiä, eli kulutus on lähes olematon. Raivurissa taas on hyvä pitää terä pyörimässä mahdollisimman paljon, jolloin ei energiaa ja aikaa kulu hukkaan kiihdytysvaiheessa.

  Oikeassa työssä polttoaineen kulutuksessa ei ole ollut se pääpaino muuten, kuin sen suhteen, että tankkauksessa kuluu suht paljon aikaa ja jos tankkauskertoja on kahdeksan ( Tilhi) – Huskun neljää vastaan, niin yhtä pitkänä työpäivänä se kyllä näkyy saannossa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jätkä ei ole hoksannut, että nyt puhutaan akkuvehkeistä, ne eivät käy tyhjäkäyntiä. Niillä se ”tyhjäkäynti aika” on hyvinkin tarpeen että akun kemiallinen reaktio ehtii purkamaan energiaa käyttöön.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Taneli taitaa sahailla lyijyakuilla? Olen kyllä nähnyt sellaisiakin raivaus-sahan käyttelijöitä, jotka käyttävät suurimman osan ajasta tyhjäkäyntiä, kun eivät osaa päättää, minkä ottaisi.

  Hälle paras ratkaisu on tietenkin patterisaha ja ilman valjaita, että voi sen kätevästi laskea maahan joka puun sahauksen jälkeen. Kun seuraava sahattava on arvottu, niin siinä työn tuiskeessa arto on Huskun kanssa edennyt jo kaksikymmentä metriä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kemiallinen reaktio se on nykyisissäkin akuissa, vaikka onkin erilainen kuin lyijyakuilla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Sepä on myös toiminnaltaan erilainen. Nykyiset akkukoneet pyörivät kokolailla samaan tahtiin koko varauksen ajan ja sitten pysähtyvät, eikä lähde pyörimään edes tunnin huilaamisen jälkee, ellei akkua ladata.

  Pyöriminen loppuu kuin ”Vittu vattaan”, se on siinä!

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä anakin tilhin akut käyttäytyvät kuten akut aina, eli kun moottori pysähtyy akun tyhjennyttyä, niin minuutin kuluttua taas pyörii hetken.

  Siinä loppuvaiheessa asialla ei ole merkitystä, tyhjä mikä tyhjä. Jos kuitenkin koko sahauksen ajan on kuitenkin pieniä taukoja, niin akku kestää huomattavasti pitempään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Taneli vain edelleenkin oikeassa. Koettua itselläkin tuo Stihlin akun virkoaminen hetkeksi. Jopa useamman kerran.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)