Keskustelut Tekniikka Alkylaattibensaa mittarista

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 106)
 • Alkylaattibensaa mittarista

  Merkitty: 

  Kiinnostaisi tietää – olen hukannut yhteystiedon – miltä liikenneasemilta saa mittarikentän pumpusta pienkonebensaa ja mihin hintaan.

  Tyttären mies veljensä kanssa osti uudet sahat ja aikovat niitä vinguttaa oikein tosissaan. tykästyivät alkylaattiin, kun saivat sahan kylkiäisiksi sitä ja nyt 98 haisee niin pahalta, että suorastaan ….

 • Jätkä

  Joskus silloin, kun lyijystä bensiinin oktaaniluvun korottajana luovuttiin, oli kovaakin kohinaa bensiinipumpun ääressä leijuvasta bentseenihöyrystä ja suunniteltiin tankkauspistoolin yhteyteen imuria, joka poistaisi höyryt tankkauksen ajaksi.

  En ole tainnut nähdä kuin kuvia sellaisesta tankkauspistoolista, siinä pistoolin ”lerssi” peitti koko luukun pistoolin ollessa reikään työnnettynä.

  Kuitenkin bentseeni ja hiilivedyt ovat terveydelle vähintään haitallisia ja onhan siellä rikkiä ja muita myrkkyjä myös.

  Alkylaattibensiini on samaa bensiiniä, josta on vain puhdistettu haitalliset aineet pois.

  Keskisen Mikko myy kahta vitosen kannua hintaan 25 €. Kun yksi sellainen kestää ainakin kaksi päivää, niin ei kenenkään maailma kaadu siihen, varsinkaan kun kone kestää paremmin ja tankillinen kestää kauemmin.

  Motonet myy Nesteen 2-T bensaa vitosen kannuissa 16.90 ja kympin kannuissa 32,90.

  kiipiä

  Alkylaattia on myös 30l. astiassa myynnissä (2t.). Muutamalla eurolla saa hanan helpottamaan tankkausta pienempään astiaan. Hintaa en muista mutta joka enemmän käyttää selvästi halvenpaa kuin 5/10l. astioissa.

  Jätkä

  Kolmikymppinen pytty on vielä helppo käsitellä, varsinkin jos siihen saa hanan kombikannuun liruttelua varten.

  Kunnollinen suppilokaan ei ole ihan onneton varuste. Jos saa mittarista bensan, niin Jerrykannu jatkoputkella on aika siisti homma.

  Tuo Mikon hinta 10 litraa / 25 €  kestää kyllä vertailun tavalliseen 98 – bensaankin?

  Lasse

  Aspen pienkonebensaa näimmä pakataan 200 60 25 ja 5 litran pakkauksiin, eri asia kenen hyllysä minkä kokosta pakkausta on.

  http://fi.aspen.se/Tuotteet   tuossa linkissä paljon iltalukemista ketä asia vielä kiinnostaa, tai heille lukemista joita asia ei vielä tähänmennä ole kiinnostanut.

  petep

  Ja Mikko myy  Shellin 2T-bensaa näemmä ja hinta on kilpailukykyinen. Ja jonkun mielestä varmasti Nesteen bensa on sitä ainoa  oikeaa…

  jees h-valta

  95 tai 98 ja halppisöljyä purkin mitta-asteikolla 2%:n seos. Sillä Stihli lauloi tänäänkin vesitihkusateessa moitteetta. Joskus tulee ostettua valmisbensaakin mutta mitään erityistä intoa ei kyllä ole. Tuntuu kuin sahakin olisi nuhaisampi sitä käyttäessä.

  Jätkä

  Sinähän vaihdat sahaa joka toinen vuosi, vaikka sahaukset on sangen vähäiset. Ei siinä saha ainakaan loppuunsahattu ole, jos olet sillä pari ketjua sahannut tylsäksi.

  petep

  Isot pojat sanoi tuolla  huollossa että jos sekoittelet itse polttoaineen niin aina 98 bensaan…

  Jätkä

  Kyllä tuo oktaaniluku 98 on käytännön kaksitahtihenkilöillä ollut totuus jo siitä lähtien kun 99:n myynti loppui.

  Ensinnäkin kireät kaksitahtiset ovat puristussuhteeltaan yli kymmenen: yhteen.

  Toisekseen öljy ei sekoitu niin tasaisesti matalampioktaaniseen bensaan. Enempää tehoa ei saa varsinaisesti kummallakaan bensalla, mutta matalaoktaanisemmalla alkaa palaminen kuumassa moottorissa liian aikaisin, eli se kilistää hieman, samalla se alkaa polttaa kuumia pisteitä mäntään. Jotkut ovat nähneet männässä reijän lähellä reunaa ja silloin on puristukset menneet.

  Myös nykyisissä mopoissa on ohjekirjassa oktaanivaatimus 98, jos koneesta on otettu tehoja hieman enemmän.

  Käytännössä olen ollut mukana jopa satojen moottorien avaamisessa  (ja myös kokoamisessa).

  Kun jotkut läähättävät veden tunkeutumisesta bensan mukana moottoriin, niin väitän, että hygienia tankatessa, tampoonin vaihto tankkiin ajoissa ja hyvän kaksitahtiöljyn käyttö varmistavat sen, että jos vettä on, se jää tankkiin.

  arto arto

  Hussen autotunen kehittäjä kertoi kyseisellä säätömekanismilla olevilla sahoilla voi sahata re85 etanolipensalla. Tiedän monta jotka käyttää 95 ilman ongelmia,  Kiinan koneet vaatii 98 on niin heikkoja kansien puolelta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 106)