Keskustelut Tekniikka Alkylaattibensaa mittarista

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 106)
 • Alkylaattibensaa mittarista

  Merkitty: 

  Kiinnostaisi tietää – olen hukannut yhteystiedon – miltä liikenneasemilta saa mittarikentän pumpusta pienkonebensaa ja mihin hintaan.

  Tyttären mies veljensä kanssa osti uudet sahat ja aikovat niitä vinguttaa oikein tosissaan. tykästyivät alkylaattiin, kun saivat sahan kylkiäisiksi sitä ja nyt 98 haisee niin pahalta, että suorastaan ….

 • Jätkä

  Etanoli antaa huonomman tehon koneesta, eli oikeassa työssä sillä saa sahattua vähemmän kuin oikealla bensalla.

  Kireissä koneissa mäntävaurio on lähellä, jos sahataan ihan aikuisten oikeasti täysillä tehoilla.

  Hiluxmetsuri

  Minä kun siirryin alkybensaan niin ei siinä mitään säätöjä tarttenut. Kummatkin sahat käy ihan hyvin. Ainakin mulle riittää, tiiä sitten oisko ruuvaamalla jotain saatavissa. Sen verran on  muutakin ettei ehdi sahojen kanssa hifistellä.

  Jätkä

  Missä Hussen koneessa on kansi?

  Gla Gla

  Ainakin Stihlin käsikirjassa kerrotaan oktaanivaatimukseksi 90 ROZ. Tuossa on kyllä miina, koska on olemassa useampi standardi oktaaniluvun ilmoittamiseen. Yhden koneeni käsikirjassa tosin puhutaan vain oktaaniluvusta ilman mainintaan rozista tai muusta yksiköstä. Kaikissa kuitenkin luku on 90.

  Uudempiin suositellaan Stihl MotoMix-bensaa, joka lienee samanlaista alkylaattibensaa kuin Nesteen ja Aspenin tavara. 201:n käsikirjan mukaan sellaisen oktaaniluku on korkea. Neste ei lukemaa suoraan ilmoita, mutta riittää 98:n vaativaan koneeseen. Ilmailukäyttöön bensaa ei sallita, kun siellä oktaanivaatimus on korkeampi.

  Bensaa, jossa on etanolia enintään 10% ei pitäisi Stihlissä käyttää, koska siitä voi tulla käyntihäiriöitä ja 95 mittaribensahan tuollaista nykyään on. Etanolia kone sinänsä kestää, kun käsikirjan mukaan valmistajan imoittama suorituskyky saavutetaan bensalla, jossa on enintään 25% etanolia.

  http://www.stihl.fi/stihl-manualer.aspx?spm=MS&Search=

   

  pihkatappi pihkatappi

  5 litran astia Stihlin m-sahan 2-tahtiöljy maksoi 40 euroa, valmista bensalitraa kohti öljyn tuoma lisä on tuolla öljyllä 16 senttiä. Jää vielä melko palon halvemmaksi 98 seos bensa, mutta jos vaikuttaa oikeasti terveyteen, niin eihän tuo hinnan ero sitten ole suuri.

  petep

  Itse ajattelisin ihan mututuntumalla että kotoa ulos astuminen  on vaarallisempaa kuin sahata sekoitetulla bensalla….

  jees h-valta

  Hyvin se hurja metsuri Pessinenkin vielä vain hengissä hilluvan vaikka takuulla on sahannut niissä 85:n sahan tankissa aivan tavallisia sekoituksia. Siinä on Stihlit testattu kovassa käytössä.

  Gla Gla

  Varmaan moni metsuri ei syöpää koskaan saa ja moni muu asia on vaarallisempaa kuin mittaribensan käyttö moottorisahassa. Se ei silti ole mielestäni kovin oleellinen asia, kun kyse on yhden riskin eli todennäköisyyden alentamisesta. Aivan samoin kuten hirvivaaran väheksyminen syystä, että  rattijuoppouden takia kuolee paljon enemmän ihmisiä kuin hirvikolareissa.

   

  Jätkä

  Pessinen oli vielä 10.02.2016 siinä vaiheessa, että on sahannut loppuun 75 sahaa. Kun oli kuva sahaläjästä, jossa hänen sahanraatonsa olivat, niinvaltaosa näytti olevan ”isäntälinjan” Partnereita.

  Jos sen jälkeen on pehmittänyt kymmenen Tilhiä, niin ei se anna luotettavaa kuvaa merkin laadusta, vai olisikohan samalla kokeillut alkylaattibensaa.

  Parhaaksi sahaksi kertoi rankanneensa Raket 602 – mallin, eikä se tietysti siihen aikaan huonoimmasta päästä ollutkaan.

  Kuitenkin pidän tärkeämpänä käyttää polttoainetta, jossa on paljon vähemmän hiilivetyjä, rikkiä ja bentseeniä, kuin vouhottaa esim heinäntorjunnassa käytetystä Round UPista.

   

  jees h-valta

  Noo,varmaan muistin tuon sahojen määrän väärin mutta Stihli ainakin kuvissa näkyi olevan aika yleisesti edustettuna. Mitä taas tulee turhan myrkyn kylvöön suomalaiseen metsämaisemaan on kyse täydellisestä piittaamattomuudesta ympäristöä kohtaan. Ja se on paljon pitempiaikainen vahinko kuin jonkun ihmisen sahan pakokaasujen päästöt. Niitä nielee vielä jälkipolvetkin saastuneista vesistöistämme.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 106)