Keskustelut Tekniikka Alkylaattibensaa mittarista

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 106)
 • Alkylaattibensaa mittarista

  Merkitty: 

  Kiinnostaisi tietää – olen hukannut yhteystiedon – miltä liikenneasemilta saa mittarikentän pumpusta pienkonebensaa ja mihin hintaan.

  Tyttären mies veljensä kanssa osti uudet sahat ja aikovat niitä vinguttaa oikein tosissaan. tykästyivät alkylaattiin, kun saivat sahan kylkiäisiksi sitä ja nyt 98 haisee niin pahalta, että suorastaan ….

 • Tolopainen

  Sitä olen aina ihmetellyt, että miten se Pessinen sahasi Partnereilla. Oli ammattimetsuri, mutta ei ymmärtänyt sahoista mitään. Miehestä olisi tullut mijonääri, jos olis älynnyt ostaa Tilhin. No sama se on noiden autojenkin kanssa, en alkaisi noiden eurooppalaisten kanssa värkätä ja rahaa polttaa.

  Jätkä

  Olet katsellut väärää Pessistä, Tilhillähän Jaakko sahailee. Sellainen iso Tilhi on niin laiska saha ja raskasruokainen, että siinä kuluu ainakin tunti tankatessa ylimääräistä aikaa.

  Ammattimersurit ovat sahanneet tasan yhden Tilhin ja yleensä sitäkään eivät viikkoa pidempään.

  Tolopainen

  Ei sahaile Tilhilla, sillä oli avopakun lavallinen loppuun sahattuja partnereita jossain lehtikuvassa ja kertoi myös toimittajalle saman mikä näkyi kuvassa.

  petep

  Oliko Partneri sitten joskus Pessisen kulta-aikaan kenties kova saha ? Ja jos niitä on mennyt 45 kappaletta niin ei ole vuotta kestänyt yksi. Oisko se ollut normaalia siihen aikaan ? : D

  Tolopainen

  Olis se joskus 60-luvun alussa kehityksen kärjessä.  Ketjunopeutta ilmeisesti oli paljon enemmän kuin muissa, niissä oli kärkipyörälliset laipat,  sellainen mielikuva on jäänyt.

  wanhajätkä

  Ei se partneri hassumpi ollu. Sehän meni yhteen norjalaisen Jobun kans….ei ollu ku väri ero tuotteissa. Paljon niilläkin sahasin. Menikö se partnerki sitte Huskulle, en muista

   

  wanhajätkä

  Harvompa se saha vuotta kauempaa kesti…sillon sahattiin tosissaan….ei pikku tilhillä tuntipalkalla. Vanhoista koottin varasaha.

  Tolopainen

  Ilmeisesti huski on tehty vanhoista Partnerin osista. Minullakin on yksi huski päivystänyt autotallissa vuosikausia, kun tilhit käyvät ulkotöissä.

  Gla Gla

  En ole käynyt tarkistamassa, mutta oletetaan alkylaattibensan maksavan mittarista n. 1,89 €/l ja siihen öljyt 0,16 €/l, yhteensä n. 2,15 €/l. Tavallisen 98:n hinnaksi tulee n. 1,60 €/l. Vähennysten jälkeen eroksi jää n. 0,25 €/l, joten jos päivässä sahaa 3 litraa, kustannukset kasvaa n. 0,75 €. Jos päiväteho on jossain mainittu 4 m3, pudottaa se tienvarsihintaa n. 0,19€/m3. Onhan tuo havaittava prosentti, jos myyntihinta on 28 €/m3 ja matkojen + ajokoneen kulujen jälkeen käteen jäävä hinta on murto-osa kauppahinnasta. Bensan hintaero lienee silti aika merkityksetön juttu energiakohteessa tai ensiharvennuksella, jossa hankintahakkuun tärkein tavoite on saada metsä kuntoon. Itse ainakin haen kannattavuutta jostain muualta.

  Tolopainen

  Pohjoisin kaupunki, josta alkylaattibensaa saa mittarikentältä on Kuopio, olen kysynyt Nesteeltä. Suurelle  osalle  maksaa 20€/5l eli 4€/l, kun ostaa kanistereissa. Molemmista bensoista saa verovähennyksen, joten kustannusero ei paljon piene, en viitsi alkaa laskea tarkkoja lukuja, mutta kyse on huomattavasti kalliimasta polttoaineesta pohjoissuomalaiselle metsänomistajille.

  Jos käyttäisi akkukäyttöista moottorisahaa, polttoaine olisi lähes ilmaista, mutta miten se vähennettäisiin verotuksessa.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 106)