Keskustelut Puukauppa Apua sahojen tukkipulaan

  • Tämä aihe sisältää 461 vastausta, 63 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta, sitten PanuPanu toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 461)
  • Apua sahojen tukkipulaan

    MT:ssa oli juttua sahojen tukkipulasta. Lienee todellista puukauppamäärien laskettua ja sinänsä harmillista.

    Samalla katselin Viron valtionmetsien  hakatun puun huutokauppahintoja (linkistä vielä edukad, niin pääsee Exceliin ja hintoihin). Mäntytukin sahahinta oli minun aikanani ensimmäistä kertaa noussut yli 100 euroa kuutio. Ei 2007 eikä 2018 päästy näihin tasoihin. Lukuisia kauppoja on tehty lisäksi lähelle 100 euroa kuutio.

    Tuo 100 euroa vastannee läheltä sahaa hakattuna kantohintaa 85 euroa.

    Uskon, että jos hinta pystyy joustamaan, niin pulakin hellittää.

    https://rmk.ee/organisatsioon/kuulutused-1/metsa-ja-puidu-muuk/kuulutused

     

  • Per Ä Reikäs

    Edes 85€/m3 kuusitukilta taas kannolta

    Jovain

    Puun myyjää kiinnostaa metsien tuotto, hinta mitä puusta saa. Markkina kannattaa säilyttää omana toimialana. Yhteistoiminnassa ostajan kanssa, mutta tuskin kuitenkaan yhtiön vuokralaisena.

    vmt

    Mitenköhän suuri se pula on vai liekö logistisia vaikeuksia?

    Itse sovin noin kuukausi sitten kesäkorjuukelpoisen noin 2000 m3 kuusen päätehakkuun, mistä sahafirma lupasi runkohinnalla reilusti yli tilastohintojen olevan hinnakin, mutta eipä ole ole hakkuuajankohdasta vielä mitään kuulunut.. Ja tästä sinne sahalle alle 20 km matkakin.

    Jätkä

    Eipä vmt:n puut kiinnosta teollisuutta. ”Sossulta ei puuta ensimmäiseksi hakata”.

    Jovain

    Kollektiivin suojat paukkuu…

    Mehtäukko virittelee tuossa viereisellä palstalla työnjaosta, aiheesta joka ei sinne kuulu. Tottahan puukaupassa metsäteollisuus on toimija, mutta sitä toimintaa on pidettävä yhteistoiminnassa puun myyjän eli metsänomistajan kanssa.

    Mehtäukko laistaa tarkoituksella puukaupasta tärkeän asian. Kenen toimialasta puukaupassa on kysymys. Pitää hankintapuita vain pienenä lisänä. Tuskin onnistuu meittin metsässä. Tulet isännöimään puukauppaa (pystykauppa) meittin metsään. Puukauppa on syytä pitää omana toimialana ja hyvässä yhteistoiminnassa puuta ostavan yhtiön kanssa.

     

    MaalaisSeppo

    Ei oikein avautunut Jätkän kommentti. Hämäläkin totesi haastattelussa vanerin osalta, että viilun teko ei ole työvoimavaltaista, joten tehdään Suomessa ja vaneri työvoimavaltaisena Virossa. Ehkä tässä vaikuttaa myös puun hinta ja laatu.

    jees h-valta

    Jovain yrittää joka kommentissaan vääntää keskustelun takaisin hänen toimituskauppavirityksensä mainostukseen. Oli ketjun aihe mikä tahansa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Vaneritehtailla voidaan siis tulevaisuudessa neuvotella, mikä olisi sopiva työn hinta, jotta vaneri voidaan tehdä valmiiksi tuotteeksi saakka meillä kotimaassa.

    mehtäukko

    Onko Joovain herännyt pitkästä paatoksen krapulastaan? Mistään uudesta työnjaosta kun ei ole kysymys vaan toimivan ja vakiintuneen  työnjaon riidanhaastajan toilailuista. Se koettaa uppiniskaisti vaan työntyä sekoittamaan selvät sävelet omapäisiin aivopieruihinsa.

    Ja sinne ”meittin metsiin” tuskin kannattaa ketään höynäyttää.Tussaroi vaan omaan tahtiisi.

    Puuki

    Suomesta on valitettavasti tulossa/jo tullut  puukaupassa jonkinlainen  pohjolan Kongo josta raaka-aineet revitään halvalla .  Siltä alkaa vaikuttaa, kun Virossakin paljon parempi hinta pyöreällä puulla vaikka Suomessa puun laatu on pääsääntöisesti parempi;  ainakin havutukkipuun laatu.  Toisaalta toiset haluaa suojella ~  kaikki metsät vaikka suojelualueita on jo ennestään eniten Euroopassa ja metsänhoito huippuluokkaa suojeluineen kaikkineen  verrattuna useimpiin ”metsäalan kehitysmaihin”.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 461)