Keskustelut Puukauppa Apua sahojen tukkipulaan

Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 461)
 • Apua sahojen tukkipulaan

  MT:ssa oli juttua sahojen tukkipulasta. Lienee todellista puukauppamäärien laskettua ja sinänsä harmillista.

  Samalla katselin Viron valtionmetsien  hakatun puun huutokauppahintoja (linkistä vielä edukad, niin pääsee Exceliin ja hintoihin). Mäntytukin sahahinta oli minun aikanani ensimmäistä kertaa noussut yli 100 euroa kuutio. Ei 2007 eikä 2018 päästy näihin tasoihin. Lukuisia kauppoja on tehty lisäksi lähelle 100 euroa kuutio.

  Tuo 100 euroa vastannee läheltä sahaa hakattuna kantohintaa 85 euroa.

  Uskon, että jos hinta pystyy joustamaan, niin pulakin hellittää.

  https://rmk.ee/organisatsioon/kuulutused-1/metsa-ja-puidu-muuk/kuulutused

   

 • Kalle Kehveli

  ”Tietokoneelle asennettava postausohjelma”

  Mistä tuollaisen saisi ???

  Nostokoukku

  Jäipä vain mieleen kun jokunen vuosi sitten ison sahan pomo valitteli, että kolmekymmentä vuotta sitten valmiiseen sahatavarakiintoon tarvittiin 1,7-1,9 kiintoa tukkia, nyt 2,5-2,7.

  Visakallo Visakallo

  En minä oikein muusta tiedä, mutta silloin kun tasakokoinen kuusikko alkaa olla rinnankorkeusläpimitaltaan yli 40 cm, niin ostajat tuntuvat siitä kiinnostuvan.

  Jätkä

  Kalle Kehveli. Jos ihan tosissasi sellaista haluaisit, niin meille se tuli silloin kun tuli – Saarijärven metsäoppilaitoksesta.

  Myös siellä on pyörösahausopetusta – ainakin ollut. Tosin sielläkin on tilanteet vaihtuneet ja niitä asioita pyörittäneet henkilöt ovat varmaan eläkkeellä ja osa kuollut.

  Mutta kysyvä löytää…

  Apli

  https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008553508.html

  Kovat sahaveljekset(: Pekka ja Ville.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Versowoodin historiikki Kun perkeleesti sahaa- Kopran sahasuvun historia, on HS:n kirja-arvostelija Marko Junkkarin kiittelemä kaunistelematon kirja. Soitin vuokralaisellemme joka Versowoodin palveluksessa, kysyin onko kirjaa myytävänä henkilöstölle, olisin mielellään ostanut. Ei ole, vaan yhtiö on lahjoittanut työntekijöille teoksen, lupasi lainata. Tässä lumen keskellä joutaa lueskelemaan. Keijo Kopra teollisuusneuvos on yhä kovassa iskussa, vain käräjäsalissa korkea ikä ja heikentynyt terveys haittaavat. Tuli lievennystä tuomioon taannoin, kun oli jotain viivan alle jääneitä rahoja ulkomaille talletellut, korot oli unohtunut verottajalle ilmoittaa.

  Apli

  Kirjan saa tilattu esim adlibris tai suomalainen kirjakauppa.

  Apli
  Puuki

  Onko se sitä suuruuden ekonomiaa kun keleesti sahaa niin hyvin pärjää vaikka joka motti tuottaisikin tappiota ?  Viime aikoina ei ainakaan ole tarvinnut edes niin paljon sahata , kun on tuottanut jo hyvin voittoa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Suosittelen ostamaan kyseisen historiikin. Antaa laajempaa näkökulmaa yrittämisen haasteista, menestys ei tule itsestään. Keijo Kopra on ristiriitainen ja kiistelty henkilö, mutta on sisukas bisnesvainun omaava patruuna. Pojat on myös työntekoon pienestä opetettu, eikä vauraus ole mennyt päähän.

Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 461)