Keskustelut Metsänomistus Apua veroilmoituksen tekemiseen?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 114)
 • Apua veroilmoituksen tekemiseen?

  Metsänomistaja

  Tule tekemään sähköinen arvonlisäveroilmoitus OmaVerossa – me autamme! Saat apua sähköiseen ilmoittamiseen verotoimistosta kampanjapäivänämme 13.2. Mukaan tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai Katso-tunnisteen.

  Katso myös maatalousyrittäjän tai metsänomistajan veroinfo:

   

 • Gla Gla

  Taas on sellaista henkeä, että suomalainen maksaa markan säästöstä veroissa vaikka kaksi markkaa.

   

  wanhajätkä

  No niin. Nysseon lennätelty avaruuden kautta tiedoksi verottajalle että jälleen meni miten meni. Kertokaa hyvät veljet ja sisaret mikä olisi metsänomistajan paras muistiinpano-ohjelma. Kovin ovat köykäsiä mitä oon katellu. Vielä oon värkänny exselillä. Kuluvan vuoden kuitit on vielä piikissä joten vois alkaa alusta. Elinkeinopuolella on hyvät ohjelmat ja huolellisella tiliöinnillä lomake on napin takana. Eivät vaan toimi muistiinpanovelvollisella….vai toimiiko. Eihän nuinta vientejä ole ku joku sata mutta huolella on oltava että saa eriteltyä metsä- maa- ja yksityistalouden…Kertokaa kokemuksia.

  Sähköinen ilmoittaminen on periaatteessa helppoa mutta kun sen tekee kerran vuoteen mulle se on eikueiku….miten se menikään. Missä järjestyksessä ja mistä löytyy. Väsyin ja ysilomake pitää panna postissa. En löytäny. Muut meni läpi. Verotilikään ei ole kovin käyttäjäystävällinen vaikka sitä käyttääkin kuukausittain.

  Gla Gla

  En tiedä, miksi excel ei olisi riittävän hyvä. Siitä saa muokattua juuri sellaisen kuin itse haluaa ilman ainoatakaan turhaa ominaisuutta käyttöä sotkemassa.

   

  pihkatappi pihkatappi

  Excel on erinomainen ohjelma veroilmoituksen tietojen syöttöön ja kun on pohjan metsäveroilmoitusta varten kerran tehnyt, niin siellähän tulee luvut automaattisesti joka vuosi, sen kuin kirjoittaa ilmoitukseen. Ja kun noita muutoksia tulee metsäverotukseen muutaman vuoden välein, on korjaukset äärimmäisen yksinkertaisia exceliin, sekä tuon oman pohjan korjaaminen entistä fiksummaksi. Mites sen vieraan tekemän .exe tiedoston korjaat ja viiden vuoden päästä firmaa ei ehkä ole enää olemassakaan, tai heidän uusin versio ei toimi juuri nyt sinun koneellasi, kun ovat ottaneet uuden ohjelmistokehittimen ja sinunkin pitää päivittää käyttöjärjestelmäsi tai ostaa peräti uusi kone. Sama koskee mahdollisia netti-sovelmia, ohjelmapäivitysten jälkeen ei toimi välttämättä ilman päivityksiä oman koneesi kanssa.

  Sovelluskehittimiä päivitetään tiheään ja ohjelmistoja tekevät firmat haluavat tehdä uutta ja hienoa, joka menee kaupaksi, osoittaa että firmassa osataan. Kas kummaa sovelluskehittimien uudet kirjastot vaativat päivittämään käyttöjärjestelmiä ja tässä yhteydessä tarvitaan jossain vaiheessa tehokkaampi tietokone alustaksi. Kyllä, markkinavoimat vievät, lähes kytkykaupppaa sanoisi Jovain.

  Tolopainen

  Jos ei olisi kirjanpito-ohjelmaa veisin kuitit tilitoimistoon ja ostaisin palvelut. Nuo kirjanpito-ohjelmat kyllä on toimineet jo kymmenen vuotta ilman ongelmia. Eikä koneelta paljon vaadita.

  Sähköinen veroilmoitus on helppo tehdä kun tulostaa valmiin ilmoituksen ensin. Ei siitä oikein ilman nuotteja mitään tule kun kerran vuodessa käyttää.

  pihkatappi pihkatappi

  Jos ei ole metsäveroasioihin asioihin perehtynyt, niin sitten tietysti tuollainen valmis ohjelma maksaa itsensä takaisin. Joo, puhuin vähän oman tilanteen pohjalta. Meille Metsälehden tilaajille tulee joka vuosi metsävero-opas ja siellä on mahdolliset muutokset mainittu.

  wanhajätkä

  Kyllähän eelillä pärjää. Hyvinki. Kysäsinpähän vaan.

  MJO

  Jos ei olisi kirjanpito-ohjelmaa veisin kuitit tilitoimistoon ja ostaisin palvelut. Nuo kirjanpito-ohjelmat kyllä on toimineet jo kymmenen vuotta ilman ongelmia. Eikä koneelta paljon vaadita.

  Sähköinen veroilmoitus on helppo tehdä kun tulostaa valmiin ilmoituksen ensin. Ei siitä oikein ilman nuotteja mitään tule kun kerran vuodessa käyttää.

  Jollei excel eikä pää taivu, niin silloin pitää maksaa. Kirjanpito-ohjelma toimii vaikka maailman tappiin, kun muistaa päivittää sen joka vuosi uudempaan. Jos valtio muuttaa arvolisäveroprosenttia, niin ei se se muutu kirjanpito-ohjelmassa ilman päivitystä.

  Ei kait mikään ole työläämpi tapa, kun tulostaa arvot paperille ja kopioida ne manuaalisesti sähköiseen veroilmoitukseen. Tulostaisit edes pdf tiedostoksi ja arvot kopioi/liitä tyylillä veroilmoitukseen.

  Minulla ainakin onnistuu metsäveroilmoituksen täyttö ilman mitään ohjeita.

  MetsäGroup jäsenille on ainakin ollut verkossa toimiva ilmainen kirjanpito-ohjelma tarjolla.

   

  tamperelainen tamperelainen

  Olisin kysäissyt tuota 2C-kaavakkeen kohtaa 13.Voiko siihen siirää maatatalouden tappion vai riittääkö ,kun maatalouden verotuksessa vaatii tappion vähentämistä pääomatuloista.?

  Goofy

  Kuten veroilmoituksen täyttöohjeessa mainitaan, siihen laitetaan ne metsätalouteen kohdistuvat menot, jotka on käsitelty maatalouden muistiinpanoissa tai elinkeinotoiminnan kirjanpidossa. Pienennä maatalouden tai elinkeinotoiminnan menoja vastaavan suuruisella korjauserällä.

  Eli ei siirretä maatalouden tappiota tähän.

  Kaikki pääomatulot menee lopulta samaan laskentaa, tuottipa jokin voittoa tai tappiota. Vero on sitten 30%/34% tai kaikkien ollessa yhteensä tappiolla, sitten alijäämähyvityksenä.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 114)