Keskustelut Metsänomistus Apua veroilmoituksen tekemiseen?

Esillä 4 vastausta, 111 - 114 (kaikkiaan 114)
 • Apua veroilmoituksen tekemiseen?

  Metsänomistaja

  Tule tekemään sähköinen arvonlisäveroilmoitus OmaVerossa – me autamme! Saat apua sähköiseen ilmoittamiseen verotoimistosta kampanjapäivänämme 13.2. Mukaan tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai Katso-tunnisteen.

  Katso myös maatalousyrittäjän tai metsänomistajan veroinfo:

  https://www.youtube.com/watch?v=zk4xR1jkpH0

   

 • Jänkänen

  Goofy, olisiko sinulla tai kenelläkään muulla laittaa tähän lähdettä tai verottajan ohjetta siitä, että metsätalouden todellisiin matkakuluihin voi sisällyttää polttoaine-, vakuutus-, huolto- ja muiden välittömien kustannusten lisäksi myös arvonalenemisen, esim. 25% menojäännöspoistoa vastaavan määrän saisi sisällyttää todellisiin matkakuluihin, kun kyseessä on yksityistalouteen kuuluva auto?

   

  Arnold Layne
  Jänkänen

  Tuttu ohje, mutta tuossakaan ei mainita mitään arvonalenemisen osalta.

  mettämiäs

  Totta kai auton poisto kuuluu kustannuksiin eli sen lisäksi lasket kaikki juoksevat kulut ja jaat summan kaikilla vuoden aikana ajetuilla kilometreillä. Tätä km-kustannusta käytät sitten ajamillesi metsäkilometreille. Jauhiaisen vero-oppaan sivulla 40 asia on esimerkillä kuvattu. Mahdollista tarkastusta varten kannattaa säästää kaikki mahdolliset kuitit, siis myös kaikista tankkauksista.

Esillä 4 vastausta, 111 - 114 (kaikkiaan 114)