Keskustelut Tekniikka ARTOLLE. 555fxt raivurin säätäminen

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)
 • ARTOLLE. 555fxt raivurin säätäminen

  Moi kaikille muillekkin..
  Tähtiavaimella jos säädän tuota kaasutinta niin pitääkö ne talttapääruuvit olla auki asennossa? Arto sanoit jossain 545 mallissa olleen 15minuuttia auki H-ruuvi ja L-20-25min auki.

  Omassani oli erään liikkeen säädön jälkeen 2,5 kierrosta H ruuvi auki ja L ruuvi vajaa puoli kierrosta. Nyt on tilanne ettei käy ollenkaan hyvin. Mutta reilu kierros L ruuvi auki ja nyt toimii.

  Mutta mitä tuo minuutit tarkoittaa säädössä. Jos laitan H-ruuvia auki 15min eli vajaa puoli kierrosta niin ei toimi alkuunkaan.

 • jakke

  Stihlin leveämpi kahva tekee siitä vähän kömpelömmän,valjaat nykyään ihan jees.Jos te raivaatte 50-100 ha taimikoita kesässä niin ei sitä kannata vähätellä,se on ihan kunnioitettava määrä.

  Petri

  Eikös Stihlin uusissa CEMK-versioissa (K=Kurz, lyhyt runkoputki) ole nykyään kapoisemmat kahvat. Tarkoitan siis lähinnä malleja FS460 ja FS490.

  Noidenkin raivaussahojen pidempirunkoputkisissa malleissa taas on leveämmät kahvat, koska niitä ei ole tarkoitettukaan metsään.

  http://www.stihl.de/
  STIHL-Produkte/
  Motorsensen-und-Freischneider/
  0220/Freischneider.aspx

  hus560

  Vaikka ei heti uskoisikaan niin ketteryyteen vaikuttaa siis tottakai kahvojen leveys mutta myös se kiinnitys lenkki.Ja se 460 tilhin egonomia on vielä kaukana huskusta. Pienistä puroista syntyy iso virta. Sarvet on kyllä jo sinne päin….mutta mutta..

  jakke

  Kyllä siinä kahvassa vieläkin on joku 4-5 cm liikaa mittaa.Mulla on 355:nen husse toisena sahana ja onhan se näppärämpi,pakko myöntää.

  hus560

  sitä kulmakappaletta ei ole enää uusissa tilheissä..allekirjoittanut laittoi 345 kahvat..

  topintam

  Itsekkin trimmasin aikoinaan 480:sen kahvat huskun malliin samantein kun 355 ostin toiseksi sahaksi ja ongelman huomasi.

  Rautasaha kouraan ja putkentaivuttimella loppusilaus, 5 min hommalla selvisi ja nyt on hyskumallin ergonomiat stilessä,,kyllä siinä itseä taas kiitteli pöppelikössä.

  Metsämestari

  Miten on Artolla ja muilla 545Fx raivurin käyntiin lähtö lämpimänä ? Minun on aina pakko käyttää ryyppyä päällä jotta puolikierrokset jää päälle . Muuten saa nykiä kyllä eikä lupaa edes. 555Fx ei sitä ongelmaa ole, lähtee aina ensimmäisellä tai toisella nykäsyllä .

  Metsämestari

  Saha on pari kuukautta vanha mutta paljon jo sahattu. Ollu kovalla käytöllä ,ennakkoraivausta,perkkaus ja taimikonhoitoa . Hyvä saha, ei voi muuta sanoa näin entisenä Stihli miehenä eikä entiseen ole paluuta :)) Tulppia multa löytyy , pitää kokeilla josko se auttaa .

  Metsuri motokuski

  Samanlailla se tilhikin on käynnistettävä. Onneksi siinä on primerpumppu jolla saa kaasuttimen täyteen helpommin. Mutta välillä on ryyppyä käytettävä siinäkin.

  Metsämestari

  Metsuri motokuskille.
  Huskissakin on primerpumppu. Ei vaikutusta asiaan, sitten kun tankki menee tyhjäksi silloin pumppu auttaa tottakai . Stihleistä joita ollu 450/480 ja 460 ,kaikki lähti hyvin käyntiin tilanne mikä hyvänsä .Tulpan vaihdoin ja näytti että auttoi mut ens viikolla sen näkee kun metsään meen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)