Keskustelut Metsänhoito Aukon tuottomenetelmät

Esillä 10 vastausta, 891 - 900 (kaikkiaan 1,407)
 • Aukon tuottomenetelmät

   

  ”Entinen leppää kasvanut hakamaa hakattiin aukoksi ja istutettiin koivulle.  Koivu kasvoi erittäin hyvin, mutta vielä paremmin kasvoivat lepät.  Monta vuotta peräkkäin sain perata sitä kuviota ennen kuin voitin ne lepät.”

  Toinen tapaus oli entinen leppää kasvava niitty.  Harvensin leppiä niin paljon kuin uskalsin ja istutin kuuset sekaan.  Olinko harventanut liian vähän vai liikaa vai mistä johtui, etteivät ne kuuset menestyneet.

  En kyllä suosittele leppien hyödyntämistä.   Kaikki nurin ja koivua tilalle, jos hirviriskiä ei ole.  Muuten kuusta.

  Kun kasvattaa kuusikon täystiheänä ja sitten istuttaa uudet taimet nopeasti, niin ne kasvavat nykyään niin hyvin, ettei heinettyminen pysy perässä.”

  ”Harsintahakkuun poistuma on yleensä n. 80- 100 mottia/ha ja tukkiosuus n. 60  % , parhaimmillaan n. 70 % .

  Tavallista harvennusta parempi kantorahatulo edellisessä harsinnassa  (20 vuotta sitten) ei riitä korvaamaan kasvutappion kuluja koska silloin pitäisi ottaa laskelmaan mukaan myös alunperin (päätehakkuu/jk) tulleet  tuloerot.   Jk:n heikompi yksikköhinta, pienempi poistuma ja pystyyn jääneen puuston pääoma-arvo korkoineen nykyhetkeen laskettuna (verrattuna tasaikäisen vaihtoehdon uudistuskuluihin ).”

 • Visakallo Visakallo

  Eikös sitä sanotakin, että kun väki vähenee, pidot paranee. Ei minulla ainakaan ole mitään valittamista.

  Perko

  Täällä kirjoitti joku, että  raveista saadut  voitot ovat puheissa puhdasta tuloa, ani harva mainitsee kuinka paljon ovat sinne mättäneet rahaa mutta voittoja  on reilusti.  Oliskohan    noissa metsään sijoituksissa ja etenkin aukoilla rikastujilla  sama  muistikatkos ja se unohtunut etumerkki.  Harmittava asia miten on metsänväki aivopesty  jossain asiantuntijoiden pitämässä pimennossa.    Jotain  samaa on tuossa ystävyyden naapurissa.

  Husq165R

  Vk:lla kävi taas kerran niin että ensin oli väkeä muuttamassa kiihtyvällä vauhdilla seudulleen, pääkaupunkia myöten. Reilun tunnin jälkeen onkin ihan ok että väki vähenee. Voisi olla ihan relevantti kysymys, että oliko varmasti sama kirjoittaja kun peräänkuuluttaa älyllistä keskustelua.

  Visakallo Visakallo

  Hussella näkyy olevan vaikeuksia ymmärtää, että ihmisiä liikkuu vapaassa maassa useampaan suuntaan. Vanhemmasta päästä väkeä muuttaa kiviaidan taakse vaakatasoon, osa muuttaa asumaan jonnekin muualle, ja osa taas muuttaa muualta tännepäin. Sekin taitaa olla vaikea käsittää, ettei läheskään kaikki paikkakunnalla asuvat olekaan täällä kirjoilla. Sekin olisi Hussen hyvä muistaa, että älyn perään huudellessa kannattaakin aloittaa itsestään.

  Visakallo Visakallo

  Miksi Perko katsoit koko maan hintoja, kun kysymys oli täkäläisestä metsätilasta? Jos onkin kämpät täällä halpoja, niin metsät ovat kyllä kalliimmasta päästä. Täällä ei metsien osalta jaeta sitä samaa surkeutta, mitä kuulee tällä palstalla joskus kerrottavan.

  Perko

  Enpä hoksannut  valikoida.  Noin olis heti pitänyt jo hintavertailussa tehdä eikä silotella varakasta  aluetta  kehitysrahoituksilla tuettujen aukkojen sekaan. Täältä jos joku  kurja turjake  ajelee kotterollaan katselemaan salojasi niin saattavat vaikka  sätkällään sytyttää naverot palamaan.   Mie kun harvoin  olen ostanut ja myynyt mehtiä, niin tässähän se heti nähhään jotta ei siitä mitään tulis.  On vaan  pysyttävä  1/2 kg kalaostoissa.  Miljonääreillä ovat  aivan  erimeiningit ja kalliit harrastukset.

  Visakallo Visakallo

  Kuten olen aieminkin todennut, maailman lyhin tie johtaa vähättelystä kateuteen.

  Perko

  Selvitin  ne  puuttuvat  tiedot melko pitkälti. Laskin sen 40 vuotisen vuosituoton/ ha. Jäi  plusalle ,  jotain  menoja uupuu ilmeisesti :   sen 26 ha  tuotto  vuodessa on ollut  29€ / ha ..  Maapohja on edelleen velkana  mutta ostetut puut ovat korvattu!   velan  korot jäi tappioksesi niitä sitten  makselee myöhemmin kun tuotto tuosta kohenee.

  Visakallo Visakallo

  Miten Perko maapohja, puut ja velka liittyvät tähän asiaan? Nehän ovat aivan samat jk:ssa kuten jaksollisessakin.

  Perko

  Molemmissa menetelmissä on maata alla.   Olit sen  maaankin ostanut  niin sen arvoa en vähentänyt  myynnistä eikä näy vuosituotossa,   se antaa odottaa  kuin velankorotkin parempia aikoja .     Ellei   pankki ole osakkaana  jk  metsässä niin sille  ei välttämättä tarvitse maksaa lunnaita.  Sattui tietämättä muuten sama mottihinta molemmille!   Ei jäädä tuleen makaamaan!   Oli hieno rasti  selvitellä.    Päättelyitä  tehköön kukin  ihan ihe.

Esillä 10 vastausta, 891 - 900 (kaikkiaan 1,407)