Keskustelut Metsänhoito Auto ja yksityiset metsätiet

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 44)
 • Auto ja yksityiset metsätiet

  Merkitty: 

  Kuuma puheen aihe.Autoverotus ja maksatus yksityisten teiden kuten monesti metsä-autotiet ovat.Mustalla laatikolle kehittyvä tiemaksut.Alkuaan kk.tai vuosi maksut.Sitten paikannin.Milläs p. eroittaa ,että ajan yksityisellä tai täysin omalla tiellä.Rahastaa ne meitin,sanoo kumminkaima.

 • harrastelija harrastelija

  Täytyy kompata Tolopaista kun puhutaan ns yksityisautoilusta! Ammattiaan harjoittavat auton käyttäjät voivat laittaa kulunsa verovähennyksiin ja siellä voidaan vaikka nostaa km-korvausta.

  Toinen yksityisteitä rassaava asia on, kun kelirikkoaikana tai muutoinkin vedestä kärsivillä teillä rällätään vapaa-aikaharrastuksissa tai vaikka metsäkoneiden kanssakin.

  Omalle kohdalle n. km:n tien rungon rikkoi pahasti äestyskone. Kone vietiin toukokuun lopussa uudistuskohteelle yöllä. Yöllä se oli äestänyt ja siementänyt puolikymmentä ha:a Mhy:n toimeksiantona. Toiminnanjohtajan kanssa katseltiin jälkiä, mutta oikeutta en sitten kumminkaan lähtenyt ajamaan. Tj ajatti muutaman kuorman sepeliä, itsellä on lana ja maasturilla pääsin sitten kohtuudella omaan metsään.

  Syksyllä on sitten nämä ”sorkkaeläinlaiduntajien” tappotalkoot. Kyllä maastureista jää loka-marraskuussa pahat jäljet puolikuntoisiin sorateihin!

  MaalaisSeppo

  Kyllä menisi kiharaiseksi yksityisteiden maksujen määrääminen, periminen, äänivaltaisuus ja muutoinkin asioiden hoito. Tiehoitokunnan hallintokulutkin kasvaisivat melkoisesti, kun ammatti-isännöinti yleistyisi. Etenkin tiehoitokunnan sihteeri maksuliikenteen hoitajana löisi hanskat tiskiin.

  sitolkka

  Olen haistavinani joukossa uusliberalisteja. Eipä sitten enää kyläillä yksityisten teiden varsilla jos siitäkin veloitetaan. Homehtukaa sinne korpeen mökkeihinne!

  sitolkka

  Kun yksityinen toimija ei voisi myöskään veloittaa saasteperusteisia maksuja, niin satunnaiselta kulkijalta perittävä maksu olisi niin pieni, että sitä ei olisi järkevää alkaa minkään operaattorin kautta laskuttamaan. Laskutuskulu olisi aina suurempi kuin maksu, ja ainoa joka voittaisi olisi iloinen operaattori, joka saisi tästäkin uuden rahastusautomaatin kateellisten suomalaisten takia. Länget siis maksaisivat enemmän kuin hevonen. Kunpa saisimme kateellisuuden valjastettua parempaan hyötukäyttöön kuin naapureiden kiusaamiseen.

  Timppa

  Valtion teitä on 78 000 km.  Yksityis- ja metsäautoteitä 350 000 km, joilla kyllä aika moni muukin kuin tien omistaja ajelee.  Tuskin todellakaan kannattaa mitään periä käyttäjiltä, mutta tuolla käytännössä vapaalla oikeudella on suuri yhteiskunnallinen merkitys ihmisten hyvinvoinnille sieni- marja- ja muiden luontoretkien vuoksi.

  On ärsyttänyt kun tätä etua on käytetty joskus väärin tuomalla meidänkin metsiin kaatopaikalle kuuluvaa jätettä.  Voitaisiin helposti sulkea tiet, mutta siihen ei ole lähdetty.  Osin siksi, että silloin ei tämä kunnollinen valtaosa pääsisi luontoon.  Myös siksikin, että puomeista on aikalailla riesaa ja joku voisi kiusallaan tunkea lukkoon vaikka liimaa, jolloin olisi pakko käyttää murtovälineitä.

  rame

  Kai sitä otsikon alle tämäkin mahtuu:

  Metsähallitus Metsätalous Oy on tarkistanut metsäteiden käytöstä perimiään maksuja. Hintaperusteena on 0,15 €/m3/km.

  – Päädyimme kohtuullistamaan kustannukset eli yli 20 kilometrin matkalta ei enää tule tienkäyttömaksua, Metsähallituksen metsienkäyttö- ja suunnittelujohtaja Pertti Tuomi kertoo.

  http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/talous/item/128937-metsahallitus-tarkisti-teiden-kaytosta-perimiaan-maksuja

   

  Timppa

  Muistanko oikein, että joskus oli 50 snt/m3/km?  Tuo taksa 15 snt/m3/km tuntuu tien ylläpitokuluihin suhteutettuna varsin kohtuulliselta.

  jhn6610

  deletoin kun ärsyttää

  Visakallo Visakallo

  Tuota sähköyhtiöiden nykyistä maakaapelinvetoa minäkin olen ihmetellyt. Omalle kohdalle ei ole vielä tullut ongelmia, mutta tutuille sitäkin enemmän. Tyypillinen esimerkki: Yksityistien laidassa kasvaa pitkä rivi kookkaita tukkikuusia. Kaapelinkaivajat mitään ilmoittamatta tulivat ja kaivoivat kaapelin tien ja kuusien väliin niin, että kaikista puista juuret poikki ja tyvistä kuoret pois. Kaapeli on nyt siitä huolimatta niin lähellä ajorataa, että routa katkaisee sen ensimmäisenä kovempana pakkastalvena. Täysin järjetöntä touhua. Ennen sentään ilmoitettiin maanomistajalle, että puut pitää kaataa, tai sähköyhtiö kaatoi ne. Joka tapauksessa kaapelia ei yritettykään kaivaa liian lähelle ajorataa, eikä kolhittu ja katkottu elävien puiden juuria.

   

  Jätkä

  Kyllähän kaapeli pitää johonkin vetää, jos niin on päätetty. Aika usein tien vierellä on oja, ihan vaan sen tien takia. Kuusen juuret voivat toki ojanpohjan alittaa ja tunkeutua tien alle.

  Tiealueeseen lasketaan kuuluvaksi jonkin verran alaa myös raviojan takana. Sattaa ne kuuset olla jo lahovikaisia, koska ovat juurensa tien alle erehtyneet pistämään.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 44)