Keskustelut Metsänhoito Auto ja yksityiset metsätiet

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)
 • Auto ja yksityiset metsätiet

  Merkitty: 

  Kuuma puheen aihe.Autoverotus ja maksatus yksityisten teiden kuten monesti metsä-autotiet ovat.Mustalla laatikolle kehittyvä tiemaksut.Alkuaan kk.tai vuosi maksut.Sitten paikannin.Milläs p. eroittaa ,että ajan yksityisellä tai täysin omalla tiellä.Rahastaa ne meitin,sanoo kumminkaima.

 • Metsuri motokuski

  Olen miettinyt että mistä valtio ottaa puuttuvat verorahat muuhun kun auto ja polttoaineverosta suurin osa menee valtion muihin kuluihin kuin teiden ja ratojen kunnostukseen. Nt jos autoverosta luovutaan ja polttoainevero kokonaisuudessaan menee liikenteeseen niin aika moinen aukko mudostuu valtion budjettiin. Jossain verojen on noustava .

   

  jees h-valta

  Nuo jätkän neuvot Viron rekisteröinteineen sijaitsee samalla tasolla kuin kaljan laahauskin järjellä ajatellen. Roikkuläskivatsan alapuolella kotvan matkaa.

  Jätkä

  Katsotaanpa:

  Käytetty MB suomessa 30 000 €, Samanlainen Saksassa 22 990 €, Sama Ruotsissa 21 535 €, Sama Virossa 19 800 €.

  Käytetty Golf Suomessa 18 880 €, Saksassa 13 989 €, Sama Ruotsissa 14 861 €,

  Sama Virossa 12 165 €.

  Jos veroja ei enää perittäisi, olisi suomen hinta hieman matalampu, mutta Virosta hakupalkan saisi kyllä.

  Vuotuiset kustannukset ilman vakuutuksia ovat suomessa esim Skoda Octavia D:lle 1161,75 €

  Virossa ehkä nekin huomattavasti pienemmät.

  Visakallo Visakallo

  Jos autovero poistuisi, ei verollisena ostetun auton kanssa tule kovin suurta ongelmaa, sillä autoveron saa takaisin vientipautuksena.  Alle 10 vuotta vanhan auton voi myydä Viroon, ja hakea sitten Suomen valtiolta autoveron palautuksen. Tämän jälkeen voi ostaa sen saman auton takaisin itselleen verottomana. Tätä operaatiota varten on olemassa firmojakin. Alle 500 euron palautusta ei makseta, joten oikein halvan auton kanssa temppua ei kannata tehdä, sillä toki oston ja takaisinmyynnin hoitava firmakin oman osansa ottaa. Vähän kalliimmissa autoissa temppu olisi hyvinkin tuottava. Tämä vientipalautus otettiin vaivihkaa käyttöön jo silloin kun euroedustajamme ja muut paremmat ihmiset alkoivat siirtyä Brysselin muutenkin verovapaiden lihapatojen ääreen. Toki se on palvellut muitakin Suomesta ulkomaille muuttavia, jotka ovat halunneet viedä autonsa mukanaan.

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)