Keskustelut Metsänhoito Auto ja yksityiset metsätiet

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 44)
 • Auto ja yksityiset metsätiet

  Merkitty: 

  Kuuma puheen aihe.Autoverotus ja maksatus yksityisten teiden kuten monesti metsä-autotiet ovat.Mustalla laatikolle kehittyvä tiemaksut.Alkuaan kk.tai vuosi maksut.Sitten paikannin.Milläs p. eroittaa ,että ajan yksityisellä tai täysin omalla tiellä.Rahastaa ne meitin,sanoo kumminkaima.

 • jees h-valta

  Kaapelin vetämisestä useimmiten päättävät muut kuin maanomistajat jotka sen vetämisestä kärsivät. Kuten minäkin sain sellaisen piuhan mailleni. Nyt sitä pitää varoa milloin missäkin toimnepiteessä. Esim ojitusmätästys lähellä tien vartta. (kaapeliuraa oli tietysti oiottu sumeilematta suoraksi eikä tien mukaan) Isoja kiviä oli jätetty pintaan puihin nojaamaan ja maastoon kulkua haittaamaan. Hiukan niitä korjailtiin noin parin vuoden päästä varsinaisen työn suorituksesta. Missään eikä lainkaan ole oltu minuun yhteydessä. Mökkiläisten päättämä hanke ilmeisesti.

  tamperelainen tamperelainen

  Meilläpäin n 10v sitten nuo paikallisteiden pientareet lunastettiin tiealueeseen,näkyvät MML :n kartoissa,jossain luiskassa raja menee 5 -7 metrin päässä tien reunasta elikkä ne kaapeliojat kulkevat usein tiealueella.Viimeistely näissä maakaapeloinneissa oli hulttionta

  Visakallo Visakallo

  Täälläpäin Pohjanmaan miehet tekivät halvimman tarjouksen tuulivoimala-alueen järeän sähkökaapelin kaivamisesta muutaman kilometrin matkalle. Olivat kotipuolessa ilmeisesti tottuneet tasaisiin ja kivettömiin maihin, ja taisipa jäädä paikan päällä käymättä ennen tarjouksen jättöä. Maasto olikin sitten suurimmalta osaltaan mäkistä kivikkoa. Lopputulos oli, että käsivarren paksuinen kaaperi oli rikottu 23. kohdasta, eli uusiksi meni! Jos on tällä palstalla nettimetsureita, niin on niitä nettikaivajiakin olemassa!

  Visakallo Visakallo

  Jätkä: ”Sattaa ne kuuset olla jo lahovikaisia, koska ovat juurensa tien alle erehtyneet pistämään”.  Täysin terveitä olivat kaikki kuuset kun ne nyt kaadettiin. Sähköyhtiö joutui korvaamaan puut täydestä arvostaan metsänomistajalle. Kaapeli tosin jäi edelleen liian lähelle tietä, mutta siirtävät sitten kun routa sen katkaisee. Ehkä sähköyhtiö työn suorittavan kaivuriyrityksen kanssa selventää jatkossa käytäntöjään, kun ensin vähän opettelevat asioita kantapään kautta.

  r.ritva r.ritva

  Pitkin hampain korvaavat.Voivat kaataa tietysti jättää virumaan metsääsi.Tuttava piti tiukilla kun noin toimivat.Maksoivat ja ite mönkijällä korjasi pois.

  Jos näistä tulee yksityisen tien käyttöä niin sähköfirmalle lasku siitäkin.Pitkin hampain tuokin onnistuu.Kuten tiedetään sähköyhtiöt eivät anna mitään ilmaseksi asikkailleen.

  Täällä vedettiin laajaa aakeeta uutta voimalinjaa.Vuodenpäästä meni uusiksi osin kun olikin niitä nirhaatumia ylösvedoissa tullut.Kuulema usein käy kun vielä on jotain ”takuuaikaa”.

  Aimo Jortikka

  Itse asiassahan huomasin juuri, että yksityistielakia ollaan uudistamassa. Ei ole Bernerin hankkeita vaan on ollut vireillä jo pidempään. Onko joku perillä mitä on suunnitelmissa?

  Planter Planter

  Parisen vuotta on ollut uusi yksityistielaki vireillä. Linkistä alla löytyy luonnos, joka on lähetetty lausuntokierrokselle. Pitkä teksti, mutta sivulta 83 eteenpäin löytyvät uudet ehdotetut lakipykälät.

  https://www.lvm.fi/lvm-site62-mahti-portlet/download?did=224615

  Tämä ehkä kiinnostaa: Lakiuudistus vaikuttaisi ulkopuolisten oikeuksiin käyttää yksityisteitä ainakin silloin, jos käyttö olisi toistuvaa tai jos se muuten lisäisi merkittävästi tien kunnossapitokustannuksia. Jatkossa ulkopuolisten tienkäyttö olisi lähtökohtaisesti luvanvaraista ja tällaisesta käytöstä voitaisiin periä maksu, ministeriö kertoo lakiesityksestä medialle lähettämässään tiedotteessa.

  Tieosakkaat voisivat halutessaan sulkea tien ulkopuoliselta käytöltä tai rajoittaa sitä. Lupaa ei kuitenkaan tarvittaisi sellaiseen satunnaiseen toimintaan, joka ei selvästi lisää tien kunnossapitokustannuksia. Jokamiehen oikeuksiin ei lakiuudistuksen yhteydessä puututa.

  Tiekunnat voisivat jatkossa vahvistaa itselleen säännöt, joissa voitaisiin sopia erikseen määritellyistä kysymyksistä myös toisin kuin laissa säädetään.

  Uudistuksessa tieoikeuden määritelmää laajennettaisiin ja jatkossa tiekunta voisi antaa luvan muun muassa johtojen sijoittamiseen yksityistien alueelle. Tieoikeus perustettaisiin kulkuoikeuden lisäksi myös sähkö- ja viestintäjohtojen ja muiden tien vaikutuspiirin kiinteistöjen käyttöä palvelevien rakenteiden sijoittamista varten.

  Visakallo Visakallo

  Yksityistielain uudistuksella varaudutaan kuntien maksamien tieavustuksien loppumiseen. Tämä on hyvin valitettavaa, mutta ennenpitkää väistämätöntä. Yksityisteiden tiekunnilla ei sen jälkeen ole mitään muuta mahdollisuutta kuin laajentaa maksupohjaa. Uusi tekniikka olisi tässä todella hyvänä apuna.

  Timppa

  Siinä onkin konsulteille työmaata, kun Suomen kaikkia 450 000 kilometrin yksityis- ja metsäautoteitä ryhdytään rahastamaan.

  Miksi muuten uutta lakia tarvitaan, koska saahan nytkin periä tien käytöstä maksun?  Anne B julkisti kaiketi tämän hankkeen tänään.  Hesarin nettisivuilla käy tosi kuuma keskustelu asiasta.  Toivovat mm, että Anne lennätetään katapultilla Sveitsiin.

  Sipilä ei näemmä ymmärrä mitään politiikasta.  Ainoa järkevä liike olisi ollut pakottaa A B eroamaan viimeistään tiistaina.  Nyt tämä uusi lakiesitys sai kansan raivostumaan uudelleen.   Oppositiolla on kivaa, kun joululomalta palattuaan pääsee mässäilemään Annen sekoiluilla.  Keskusta on Sipilän panttivanki.  Tosikepulaiset eivät uskalla pakottaa Sipilää erottamaan AB:tä, koska pelkäävät Sipilän lyövän hanskat tiskiin.  Sipilässä itsessään ei ole miestä erottamaan Ab:tä.

  Veikkaukseni uusista vaaleista näyttää näiden sekoilujen jälkeen aika realistiselta.

   

  Visakallo Visakallo

  Mihinkäs niitä uusia vaaleja tarvittaisiin? Voihan Suomea hallita vähemmistöhallituskin vaalikauden loppuun siten, että oppositiopuolueet  tukisivat vuorollaan sitä aina niissä asioissa, joissa katsovat edut yhteisiksi. Näihän on menetelty viimeaikoina muutamissa Euroopan maissa, miksei myös Suomessakin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 44)