Keskustelut Metsänomistus Avoimia kysymyksiä metsänomistajien kannalta MTK lle

Esillä 9 vastausta, 111 - 119 (kaikkiaan 119)
 • Avoimia kysymyksiä metsänomistajien kannalta MTK lle

  Metsänomistajat ovat hyvin kiinnostuneita MTK n kautta metsänomistajien edunvalvonnan järjestämisestä. Vaikuttaa, että MTK lla olisi kiinnostusta ryhtyä metsänomistajien edunvalvojaksi.

  MTK n rooli on tähän asti jäänyt hyvin epäselväksi metsänomistajalle.

  Koska MTK osallistuu tämän palstan kautta keskusteluun, kysynkin MTK lta avoimesti seuraavia kysymyksiä tiedon saamiseksi MTK toiminnasta. :
  -Mihin on perustunut MTK omasta mielestä oleva valtuutus toimia metsänomistajien edustajana
  -Miten suuri osuus MTK lla on jäseniä metsänomistajista
  -Katsooko MTK MHY n pystyvän tulevaisuudessa hoitamaan metsäpalvelujen tuottamisen metsänomistajille
  -Mikä tulisi olla MHY n osuus edunvalvonnassa
  -Miten MTK suhtautuu vapaehtoiseen jäsenyyteen ja maksuihin MHY n tai MTK hon, onko ne hyvä pitää erillään
  -Mikä yhteys on MHY jäsenenä olevilla metsänomistajilla ja MO- liitoilla
  -Mitä MTK tiesi kartelliaikana kartellin olemassa olosta
  -Jos tiesi, puuttuiko MTK kartellin lopettamiseen
  -Omistaako MTK metsäteollisuutta, miten paljon ja mitä
  -Mikä oli intressi tehdä hintasuositussopimuksia metsänomistajien ja teollisuuden välille
  -Mikä kanta on MTK lla hirvimääriin ja hirvikannan hoitoon
  -Onko MTK mielestä edunvalvonnassa tai metsäpalvelun tuottamisessa eturistiriidan mahdollisuutta MHY n ja metsänomistajien välillä
  -Onko MTK riippumaton poliittisista puolueista
  -Kokeeko MTK ajaneensa metsänomistajien etuja vilpittömän tehokkaasti
  -Paljonko on MTK väittämän metsäedunvalvonnan kulut ja miten ne rahoitetaan
  -Mikä on MTK jäsenmaksu, jos metsänomistaja liittyy MTK hon
  -Onko MTK ssa maanviljelijät ja metsänomistajat sekä maatalous ja metsätalous tasa-arvoisessa asemassa
  -Miten MTK aikoo hoitaa metsänomistajien edunvalvontaa ja miten MTK on suunnitellut tiedottavansa metsänomistajille metsänomistajien liittymisestä MTK hon ja milloin

  Pyytäisin Mikko Tiirolaa tai Juha Hakkaraista MTK sta tai muuta vastaamaan edellisiin kysymyksiin. Tiedon janomme on suuri.

 • Rane

  Eipä kyllä Tervon Vesakaan näytä luovuttavan ihan helpolla.

  Santtu

  Metsäliitto, Stora Enso ja UPM Kymmene syyllistyi…: raakapuukartelli vahingonkorvaukset, miten Mtk ajaa asiaa?

  Reijo Lahtonen http://www.suurisavotta.fi

  Päijänteen tyttö

  Kerronpa tässä Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen tilanteen suhteessa MTK:ön. Päijänne haki MTK:n jäsenyyttä sillä ehdolla. että metsänhoitoyhdistyksen säännöistä päättää jatkossakin metsänhoitoyhdistyksen valtuusto. MTK:n johtokunta on käsitellyt hakemuksen marraskuussa, eikä hyväksynyt Päijänteen ehtoja jäsenyydelle. Siispä Päijänne jatkaa itsenäisenä yhdistyksenä.

  Santtu

  Hallussasi olevien Mtk n tekemien sääntöjen mukaan Mtk hyväksyy sääntöjen muutokset meidän omille mhy yhdistyksille, miksi?

  Päijänteen mhyssä on näköjään luettu ja ymmärretty Mtk järjestön tahtotila koplata mhy. Mitenhän muualla mtk on onnistunut? Pöyristyttyvä kaappaus yritys Päijänteen lähteenä Mtk järjestöllä. Hyvä Päijänne mhy!

  Gla Gla

  Tiirola kertoi lehdessä, että yhteydenottojen määrä on hyvä indeksi hirviongelmasta puhuttaessa. Kuitenkin sanoi, ettei metsästäjä-maanomistajien kohdalla ongelmia ole.

  Kenen puolella MTK oikeasti on? Tasapainoillaanko tässä asiassa tyhjänpäiväisenä organisaationa jäsenmaksuja keräten, kun jäsenistön kesken on molempien intressiryhmien edustajia vai ollaanko selkeästi jotain mieltä asiasta? Voisiko Tiirola pitkästä aikaa ottaa kantaa tilanteeseen?

  Kepun kansanedustajalta kysyin sorkkaeläinten tilanteesta, kun tämä puhui kauniisti metsätalouden näkymistä. Vastaukseksi sain, että riista pitää ottaa huomioon. Taisi olla valitettavan tyhjentävä vastaus, mutta eipä Olavi Ala-Nissilä ole ennenkään luottamustani saanut.

  Tolopainen

  Se on hiukan vaikeaa tuo edunvalvonta, kun kilpailulaki kieltää hintasuositukset. Niin miten sitä etua voisi valvoa, jos ei voi puunhintaan vaikuttaa. Jäljelle jää katkonnan valvonta ja yhteismyynti ja paljonko tuosta edusta kannattaa maksaa. Lisäksi hirvipolitiikka, mutta siitä nyt ei ota pirukaan selvää, kun ei edes tiedetä paljonko hirviä on ja lupaviranomaiset päättää mitä päättää. Lisäksi metsästäjä änkyrät antaa hirvimääräarviot,  joilla on viihdearvo.

  Tolopainen

  Passiketjuun ei yleensä kahta hirveä enempää saa kerralla ammuttua. Hirvet kun lähtee laukalle nopeus on n.60km tunnissa ja silloin on turha yrittää ammuskella. Lisäksi emää harvoin ammutaan samalla kun vasat ammutaan. Metsästäjät haluavat säästää lisääntymiskykyiset tuottavat yksilöt. Lisäksi emällä on ollut vahva lain antama suoja, joka on tehokkaasti niitä suojannut. Eli hirvenpyynti on tarkkaan rajattua metsästystä ei teurastusta, joten ajatuskin laumojen ampumisesta ei nykyiseen metsästyslakiin sovellu.

  Tolopainen

  Piti mennä Visakallon hirvikeittoon tuo jälkimäinen.

  Rane2

  Joo.Perusjuha tuossa videolla laskeskeli että hänen kotikuntansa saisi reilun 800000 e puukaupoilla 400000 e korvaukset.Ja neuvoi mummolassa kyselemään että onkos tehty puukauppoja kun on korvauksia luvassa?Taisi olla Lahtoshuuma kovimmillaan.

   

Esillä 9 vastausta, 111 - 119 (kaikkiaan 119)